Wallin Olli-Pekka Tulevaisuus omiin käsiin.

Vuotos on jätettävä rauhaan.

 

Helsingin Sanomat kirjoittaa että monesti kuopattu Vuotoksen allashanke aiotaan toteuttaa tulvien suojelun nimissä. Tämä hanke ei tunnu hautautuvan millään vaikka siitä on Korkeimman oikeusasteiden vuosikirjapäätös vuodelta 2002, silti tätä hanketta ajetaan edelleenkin.

 

Ainoa pysyvämpi ratkaisu näyttäisi olevan se että Kemijoki Oy kansallistettaisiin ja tämän myytäisiin palasiksi veronmaksajien piikkiin. Vuotos on jätettävä rauhaan jo alueella olevien asukkaiden mielenrauhan vuoksi ja alueen pysyvän ja pitkäkestoisen kehittämisen takaamiseksi. Vuotoksen altaan tuottama energia ei ole kansantalouden kannalta merkittävä siihen ympäristöhaittohin nähden. Myöskään ilmastomuutokseen sillä ei vaikutusta muussa kuin haitallisessa mielessä koska altaan rakentamisen jälkeen alueen puuston ja muun kasvillisuuden CO2 kaasun hiilinielu jää puuttumaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Niinpä, vesivoimalla tuotettava sähkökin on siis ympäristön kannalta huono ratkaisu. Ei taida jäädä muuta ympäristön kannalta hyvää ratkaisua kuin ydinvoima.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Suomeen ei voida rakentaa enää vesivoimaa. Ei ole enää rakentamatonta kapasiteettia kuin Vuotos ja sen on KHO (?) kieltänyt vuosikirjapäätöksellä 2002.

Täytyy siis keksiä muuta. Yksityiset talonomistajat voisivat korvata osan sähköstä esim rakentamalla aurinkopaneeleita katoille.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Tuota Vuotosta on ajettu jo 40 vuotta kuin käärmettä pyssyyn. Montakos megawattia tuon säännöstelypato jauhaisi, Villikari?
Asia ei jaksa kiinnostaa enää kuin muutamaa ikääntyvää paikallispoliitikkoa - ja tietenkin Jokiyhtiötä jonka täytyy juoksuttaa Petäjäskoskelta keväisin.
Merkitystä kansantaloudelle tuolla ei ole enempää kuin enempää kuin hyttysen pierulla Saharassa. Mutta kiusa se on pienikin kiusa, paikallisille asukkaille.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Keskustaa äänestämällä onnistuu aina manaamaan esiin Vuotoksen ja Kollajan. Anna pahalle pikkusormi ja aina se pyrkiin myymään kansallisomaisuuden ja turmelemaan luonnon. Eikä suomalainen äänestäjä ikinä opi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset