Wallin Olli-Pekka Tulevaisuus omiin käsiin.

Ilmastonmuutos ei ole syypää ylimääräisiin kuolemiin

 

Iltasanomat repiii otsikoissa että :

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001130723.html

"Ilmastonmuutos aiheuttaa puoli miljoonaa ylimääräistä kuolemantapausta"

Tämähän vain olisi hyvä asia koska maapallo ei kestä 9 miljardia ihmistä vuonna 2050.

Jokainen joka on käynyt koulua ymmärtää sen että kun jaetaan assets (ruoka plus materiaali) määrä y jaetaan entistä suuremmalla määrällä jakajia niin osamäärä jää pieneksi aina kun jakajien määrä kasvaa. Jossakin vaiheessa raja tulee vastaan siinä miten paljon maapallo kestää ihmisten ylikansoitusta ilman että herkkyys luonnon aiheuttamiin häirötilanteisiin kasvaa.

Luonto ja luonnon aiheuttama ilmasto ei ole koskaan ollut ja ei tule koskaan olemaan vakio vaan se vaihtelee eri alueilla eri aikakausina.

 

Vaikutukset näkyvät erityisesti kehittyvissä maissa, lähinnä Kiinassa ja Intiassa. YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO arvioi, että maailmassa on nyt noin 800 miljoonaa aliravittua ihmistä. Väestön kasvaessa ruuan tuotannon pitäisi kasvaa selvästi nykyisestä, jotta aliravitsemus saataisiin kitkettyä.

Ruuan tuotanto ei voi jatkaa kasvua määrättömästi koska siihen tuotantoon ei löydy maata sekä ei kohta myöskään lannoitteita. Noissa kahdessa maassa väestöä kohta 2.5 miljardia, miten nämä saadaan ruokittua ?

 

"Hedelmien ja vihannesten kulutuksen odotetaan ilmastonmuutoksen myötä vähenevän."

Haluaisin kyllä kysyä miten tavaroiden ja ruuan kulutuksella on tekemistä ilmaston kanssa ? Toisaalta se on fakta että kohta kuluttajia on enemmän kuin mitä maatalous kykenee tuottamaan ruokaa, ilmastonmuutoksella ei ole tähän osuutta. Varmaan kohta aletaan ruokkimaan ihmsiä Soylent greenillä.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Täytyy pitää jäitä hatussa ja muistaa, että nimenomaan uutisessa mainituissa maissa Kiinassa ja Intiassa on nälänhätä merkittävästi vähentynyt, miltei poistunut kokonaan sitten 1960-luvun.

Pekka Iiskonmaki

Onneksi Euroopalla on Ukraina. Toivottavasti päättäjät ymmärtävät sen arvon koko Euroopalle.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Etkö usko kasvihuoneilmiöön? Tämä on ilmastonmuutoksen kieltäjien tyypiillinen harhauttamaan pyrkivä väite:

"Luonto ja luonnon aiheuttama ilmasto ei ole koskaan ollut ja ei tule koskaan olemaan vakio vaan se vaihtelee eri alueilla eri aikakausina."

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Toi on kyllä minun väite. Jos et ole sattumoisin huomannut alarmistit eivät pitkään aikaan puhuneet kasvihuoneilmiöstä. Vaan ilmastonmuutoksesta. Tämä sana ei taasen sisällä mitään argumentaatiota siitä mihin suuntaan ilmasto muuttuu.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Et ilmeisesti tajua käsitteiden syy ja seuraus eroa... Hohhoijaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Luonto ja luonnon aiheuttama ilmasto ei ole koskaan ollut ja ei tule koskaan olemaan vakio vaan se vaihtelee eri alueilla eri aikakausina."

Jos et tuohon "väitteeseen" usko, niin kyllä taitavat pinnat huveta yhden sun toisenkin silmissä.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

? Minä uskon siihen mitä kirjoitan blogikirjoituksessa. Alarmistien väite ilmastomuutoksesta on ristiriitainen ja sisällöltään tyhjä. Tulin sitten samalla vastanneeksi hieman ristiriitaisesti, huomasin tämän hienoisen ristiriidan kun olin itse vastannut edelliseen vastaukseen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #6

Kommenttini oli osoitettu Laurille.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #9

Ei kannata Laurista välittää se on aina haastamassa riitaa ja laittamassa tikkua silmään, sanoipa minullekkin että puhun puppua ja etten usko kasvihuone ilmiöön kun kommentoin kerran että ilmaston muutos on luonollinen tila eikä ilmasto ole stabiili sekä ilmaston lämpeäminen synnyttävän vesihöyryä ja vesihöyry lämmittävän ilmastoa minkä takia se on merkittävimpiä kasvihuone kaasuja.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #10

Merkonomin tyypillinen harha. Vesihöyry on merkittävä kasvihuonekaasu, mutta sen määrä ei kasvanut kuten hiilidioksidin ihmisen vaikutuksesta. Mutta ilmaston lämmetessä vesihöyrynkin määrä kasvaa...

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin Vastaus kommenttiin #11

Vesihöyry on luonnollinen osa maapallon veden kiertokulkua. :) Kummallista on se että kun jokin alarmistien meemi osoitetaan vääräksi ja huuhaaksi niin jostakin tulee uutta tilalle.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #12

Sotket kietokulun ja lisääntymisen. Maapallolle tulee enemmän enerhiaa kuin poistuu juuri ilmakehän lisääntyneen hiilidioksidin vuoksi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

"Ylimääräisiä kuolemantapauksia" ei liene olemassakaan.

Jokainen ihminen kuolee ainoastaan kerran.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset