Wallin Olli-Pekka Tulevaisuus omiin käsiin.

Brexit on totta - mitä seuraavaksi

 

Iso-Britannia äänesti Brexit:n puolesta ja se tulee mullistamaan euroopan karttaa isommasti. Mutta miten siitä seuraavasti ennusteita : 

 

Iso-Britannia hajoaa:

 

Skotlanti päättää erota Iso-Britanniasta ja Englanti hyväksyy tämän. Eu aloittaa keskinäiset neuvottelut Skotlannin kanssa ja syntyy osapuolia hyödyttävä sopimus tästä.  Eu:n kannalta tämä on huono ennakkopäätös jonka perusteella Eu:n sisällä olevia suurien valtioiden sisällä aloitetaan tai lähtee oma prosessi pyörimään jossa isot liittovaltiot kuten Saksa joutuu hajoamisprosessin pyörteeseen. Katalonia saa vauhtia omaan valtion pystyttämiseen ja Espanja joutuu tämän hyväksymään.

 

Eu ei anna Iso-Britannia hajota:

 

Todennäköisin vaihtoehto. Koska isot maat eivät halua esimerkiksi kiihdyttää Katalonian muodostamista, Eu kertoo Skotlannille että sen kanssa ei neuvotella ja ainoa vaihtoehto on pysyä Iso-Britanniassa. Tällöin Skotlanti saa jotakin tästä hyvästä mutta Iso-Britannia ei hajoa ainakaan muodollisesti. Ehkä näemme myös kuningatteren luopumisen vallasta ja muuta  asiaan kuuluvaa yhtenäisyyden maljojen nostamista Iso-Britannian sisällä. Vaikka Skotlanti itsenäistyisi niin sen kanssa ei neuvotella Eu:n taholta. Samalla esim Usa näkisi varmaan mielummin yhtenäisen UK:n kuin piskuisen Englannin itsensä kanssa. 

 

Skotlanti julistaa itsenäisyyden mutta Englanti ei hyväksy tätä. 

Englanti tarvitsee Skotlannin mineraaleja ja joten näemme pienoisen sodan taikka konfliktin Iso-Britannian sisällä. Lopputulemma olisi että Englanti kukistaa Skotlannin itsenäisyys pyrkimykset väkivallallla. Vaikka lopputulemma olisi että Skotlanti voittaisi Eu ei neuvottellisi suoraan Skotlannin kanssa  vaan Englannin ja Skotlannin kanssa. Kuinka todellinen tämä vaihtoehto, vain saarivaltion asukas tietää tämän.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän tapiomakelainen kuva
Tapio Mäkeläinen

Aika lennokasta. Euroopan hiili- ja teräsunioni perustettiin nimenomaan estämään sodat Euroopassa. Espanjan Katalonia on ikuisuuskysymys. Parempi olisi kun elinkelvottomia sirpalevaltioita ei tulisi enää yhtään.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Tämä on muuten yksi kehitysvaihtoehto Euroopalle - isot valtiot kuten Saksa ja Ranska hajoavat ja tilalle tulee pienvaltioita kuten Baijeri ja Maine hajottaen emovaltiot konsanaan.

Ainoat jotka hyötyy tästä kehityksestä on Usa ja Venäjä. Usa tulee hallitsemaan isoa osaa Eurooppaa välillisesti pelon avulla.

Eu luo siis vahvistaa liittovaltio kehityskellä paikallista identiteettiä ja samalla tuhoten nykyiset kansallisvaltiot.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset