Wallin Olli-Pekka Tulevaisuus omiin käsiin.

Suomettumisen aika ei ole ohi

 

Aku Ankan toimituksen päätös sensuroida Rion tunnetuiman patsaan mukaelman uusimman pokkarin  kannesta herättäsi lähinnä hilpeyttä jos ei olis kyseessä tunnetuimman sarjakuvasta. Päätös poistaa osoittaa vain sen että suomettumisen aikakausi ei ole mennyt mihinkään. se on vain muuttanut muotoa jossa kotiryssät on korvattu aikakauteen sopivilla koti-henkilöillä.

Kuvaavaa on se että kansikuva on on olemassa Kalle Ankan kannessa jota ny julkaistaan maassa jossa on enemmän suhteessa islamisteja kuin Suomessa ja missään muussa euroopan maassa ehkä Ranskaa lukuunottamatta. 

Mitä on luvassa seuraavaksi, muutetaanko Iines Ankka Fatima Ankaksi? Mustakaapu on heittänyt oman mustan kaavunsa pois ja joutuu tekemään "rikoksensa" ilman kaapua. Ehkä sen käyttäjäksi valikoituu jokin muu Ankkalinnan hahmo, kenties Mummo Ankka ?

Suomalainen itsealistamisen mentaliteetti ja itsesaastuttaminen taso hakee vertaistaan jopa maapallon mittakaavalla. Tähän ei mikään muu maa tai kansa pysty. 

 

 

http://nyt.fi/a1468807252869

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Tämä on aika outo kirjoitus. Toimituksen päätökseen on varmaankin vaikuttanut mahdollinen kielteinen reaktio vanhoillisten kristillisten piirien taholta, eikä muslimien.

Suurin osa muslimeista tuskin välittää vähääkään, vaikka Akkarin kannessa olisi Ankka-Jesse.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Mmhh joo niin ehkö kirjoituksesta vois kuvitella. Mutta milloin jokin kristillinen yhteisö on älähtänyt jostakin Aku Ankan patsaasta ? Selitys ontuu. Kyseessähän on joka tapauksessa itsesensuuri, oli syy mikä tahansa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Fingerporin stripistä, jossa Jeesus sovittaa housuja sovituskopissa he ovat ärähtäneet. Tai no, en ole ihan varma älähtivätkö juuri he. Ei tämä nyt mitään itsesensuuria ole mielestäni, vaan päätoimittajan päätös. Jonka olisi voinut jättää tekemättäkin.

Jukka Mäkinen

"Suurin osa muslimeista tuskin välittää vähääkään, vaikka Akkarin kannessa olisi Ankka-Jesse."

Näinhän se on aina. Onneksi meiltä löytyy näitä puolestavälittäjiä, jotka saavat tylsään vasemmistolaiseen elämäänsä sisältöä välittämällä toisten puolesta. Ellei heitä olisi, elämä voisi olla jopa järkevää, eikä sellaista kukaan kestäisi.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

No, mikäs sinulla on kun pitää minulle äksyillä?

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi Vastaus kommenttiin #11

Sano tovereillesi, että lopettaa hölmöilyn niin ehkä ei hänen tarvitsisi äksyillä.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #12

Se menee itse asiassa toisin päin, eli minä odotan tovereideni kertovan minulle hölmöilyistäni. Mikäli aihetta siis on.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #11

Enhän minä sinulle, kunhan yleisesti epäilen vasemmiston moraalia ja älykkyyttä, millä kyllä kieltämättä on oma viihdearvonsa. Onneksi yleensä vasemmistolaisuudesta kasvaa ulos iän ja sen tuoman viisauden myötä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Karjala-oluen etiketti pannattiin joskus ja Aku Ankan housuttomuus paheksutti jotakuta joskus mutta. Aikuisten termeilläkin voidaan uskontoasioista ja itsetoistensensuurista ja paratiiseista puhua ja vieläpä ihan helvetin sivistyneesti vaikka näin: http://penttitepsa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/220157...

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Tuollainen uskonpuhdistus on kyllä kuvottavaa ja on lasten aivopesua.

Sensuuri kuuluu propagandaan siinä missä vääristely. Sanomat syyllistyy nyt kumpaankin. Kun kohteeksi on valittu jopa lapset, pakko tunnustaa lehtiyhtiön suorittavan tuota tehtävää vakavasti ja ammattimaisesti.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Täysin riippumatta siitä, ketä tuo Aku Ankan toimitus arvuuttelee potentiaalisiksi loukkaantujiksi, noin pitkälle menevä itsesensuuri tuo mieleen Ceausescun Romanian. Siellähän toimittajat tarkastivat moneen kertaan, että Ceausescua esittävistä kuvista ei millään mielikuvituksella voisi löytyä minkäänlaista loukkaantumisen aihetta. Ja jonkinlainen huipennus kaikessa Orwellilaisuudessaan on kyllä tuo lausuma:

”Ei meillä ole sensuurihaaveita mihinkään suuntaan. Mutta haluamme Aku Ankka -sarjakuvien säilyvän sellaisina, ettei niissä mennä liian lähelle kenenkään henkilökohtaista vakaumusta tai uskontoa.”

Reijo Jokela

Ei voi muuta kuin sanoa, että monikulturismi on aivoja nopeasti tuhoava sairaus. Jos lehden kannessa ei voida kuvata patsasta, joka ihan oikeassa (ei siis monikulturistin mielikuvitus) maailmassa on olemassa, niin kyllä silloin on kysmyksessä jonkinlainen harhamaailmassa eläminen. Oireellista on, että noin sairaat ihmiset voivat päästä tuollaislle paikoille, jossa he voivat tätä harhaista maailmankuvaansa levittää.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Ai mä kuulin että kristilliset piirit olisivat suuttuneet koska kyseessä oli heidän mielestään rienaava Ankka-Kristus, ei kuulemma sovi Jessen oleman ankannäköinen.

Jukka Mäkinen

Niinhän sä kuulit. Totuus on toinen. HS:

"Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä kertoo, että ankka-Jeesus päätettiin suomalaisesta kansiversiosta poistaa.
”Todettiin, että se olisi voinut loukata jotakuta. Mieluummin vastaan kysymyksiin siitä, miksi patsas on poistettu, kuin siitä, että patsas on paikoillaan ja joku on loukkaantunut asiasta.”
”Tiedän, että Suomessa on muutamia lukijoita, jotka olisivat vetäneet herneet nenään ’ankallistetusta’ Jeesus-patsaasta. Vitsinähän se on ihan lystikäs, mutta mielestäni Aku Ankan ei tarvitse tällaiselle ideologiselle alueelle ketään tökkiä.”"

Eli reagoitin siksi että joku olisi voinut. Mielenkiintoista on tuleeko tarina elämään esimerkkinä ennakoivasta itsesensuurista, vai vääristyykö se kristilliseksi sensuuriksi vapaata ilmaisua kohtaan. Todennäköisesti molemmat tulkinnat jäävät henkiin, ja niitä käytetään sopivasti aina tarkoituksen mukaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka
Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

Noniin, tehdäänpä nyt selväksi tässä pari asiaa.

1) Aku Ankka sensuroitiin koska pelättiin meitä kristittyjä.
2) Oikeastaan, mitäs väliä tällä edes on? Kyseessä on yritys, se saa tehdä aika vapaasti omat julkaisupäätöksensä. Taskarien suomalaistoimitus saa minun puolestani piirrättää kanteen vaikka kilometrisen kyrvän, siihen on heillä oikeus.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset