Wallin Olli-Pekka Tulevaisuus omiin käsiin.

Presidentti Trumpin ensimmäinen puhe

Lähtökohta :

https://youtu.be/7xX_KaStFT8

 

My agenda will be based on a simple core principle: putting America First.
 

Tämä kertoo kaiken oleellisen tulevasta. Kaikissa ajatellaan vain Usan etuja ja kauppaa ja yhteistyötä tehdään JOS se ajaa Usan etua. Tämä ei vielä tarkoita sitä että Suomen Nato optio olisi poissuljettu mutta nyt on aika alkaa miettimään sitä kuuluisaa Plan B:tä. Jos sitä on edes olemassa.

 

On trade, I am going to issue our notification of intent to withdraw from the Trans-Pacific Partnership, a potential disaster for our country. Instead, we will negotiate fair, bilateral trade deals that bring jobs and industry back onto American shores.”


TTIPja TPP sopimukset voi unohtaa ihan reilusti. Niitä ei tule. TPP:stä lähdetään. Piste. Itse en henkilökohtaisesti tule kaipaamaan näitä sopimuksia … Tämä on demokratian voitto ainakin lyhyellä aikajänteellä ja liberaalin korporatismin tappio. Samalla kaikki mitä siihen on liittynyt, voidaan saman tien unohtaa. Ainakin Usan kannalta.

 

On energy, I will cancel job-killing restrictions on the production of American energy – including shale energy and clean coal – creating many millions of high-paying jobs.”

 

Pariisin ilmastosopimukset ja muut vastaavat sopimukset menevät aivan välittömästi roskakoriin. Jos näiden noudattamisen jättäminen ei ole mahdollista heti, niin niiden noudattaminen loppuu silloin kun se on teknisesti mahdollista. Tarkoittaa samalla kalliin vihreän energian kuten tuulivoimaloiden syrjimistä ja muuhun kuten ydinsähköön perustuvan energiantalouden loppua. Vaikka hiilen käyttö lisääntyy, sanojen ’clean coal’ käyttö tarkoittaa kuitenkin jonkinlaista sääntelyä hiilen polttamisen yhteydessä. Tämä luo omalta osaltaan toivoa siitä että ympäristöä tullaan suojelemaan ainakin jollakin tasolla.

 

On national security, I will ask the Department of Defense and the Chairman of the Joint Chiefs of Staff to develop a comprehensive plan to protect America’s vital infrastructure from cyber-attacks, and all other form of attacks.”
 

Turvallisuuden kannalta katseet kääntyy tiukasti omalle maaperälle ja muissa maissa pidetään Usan joukkoja maaperällään jos se palvelee Usa:n strategisia tavoitteita. Kaikille muille fuck you, evvk. Tämä osaltaan selittää Mad Dogs:n valinnan ehdolle puolustusministeriksi, hän tulee olemaan keskeisessä roolissa puolustusministeriön saneerauksessa uutta turvallisuusstrategiaa silmällä pitäen.

 

Tämä tulevan presidentin ensimmäinen video oli ja on sinänsä merkittävä linjanveto ja viesti koska tässä ei ole vaalipuheiden painolastia mukana.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Onvathan nuo Trumpin tavoitteet hyvin linjassa sen kanssa, mitä hän vaalikampanjan aikana toi esille. Elämme mielenkiintoista, joskin heikosti ennakoitavaa aikaa. Tiedämme jo jonkin verran siitä, mihin Trump pyrkii, mutta hyvin vähän siitä, miten hän esikuntineen ryhtyy tavoitteitaan toteuttamaan. Odotettavissa on vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kaikissa ajatellaan vain Usan etuja ja kauppaa ja yhteistyötä tehdään JOS se ajaa Usan etua."

Sopisi Suomessakin näin ajateltavan ja nimenomaan Suomen etua ei USAn tai Saksan.

Käyttäjän ollip1 kuva
Olli-Pekka Jalovaara

Niin sitä varten me ne edustajat valitaan. Ei ajamaan omia etujaan, ei toisten maiden etuja vaan puolustamaan Suomen kansan etuja. Jos tätä ei tee, kuka sen tekee? Nyt ei tee juuri kukaan.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Jos hän pitää nekin lupauksensa jotka kohdistui työväenluokan etuihin, samalla tavalla, niin ei varmaan kansalla ole valittamista.

Sanders Kertoo mitä hän on luvannut ja missä asioissa häntä tulee tukea ja missä ei:
https://www.youtube.com/watch?v=_T0eepiy4Dw&featur...

Noin 3:00 minuutin kohdalta eteenpäin, mutta kannattaaa katso koko video.

Henry

Arto Jääskeläinen

Trump keskittyi ensipuheessaan hyvin vahvasti ja selkeästi kotimaisiin asioihin, joilla tähdätään työllisyyden ja toimeentulon paranemiseen USA: ssa. Trump on selvästi oivaltanut edullisen energian merkityksen koko maan kehittymisen ja työllisyyden kannalta. Ennustaa voi jo nyt paranevat työmarkkinat kun toimia toteutetaan.

Lyhyt ulkopoliittinen osuus käsitteli sanoutumista irti työpaikkoja ulkomaille vievistä epäedullisista sopimuksista (eli sekin liittyi työllisyystavoitteisiin) ja valmiuden parantamista puolustautumissa ulkoisia riskejä tai uhkia vastaan, joista esimerkinomaisesti mainittiin suojautuminen cyber (=tietoteknisiä) hyökkäyksiä vastaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset