Wallin Olli-Pekka No one are above, no one are below

Syyrian sodan tilannekatsaus kevät 2017

Yritän hahmottaa tilannekatsausta Syyrian sotatilanteesta:

 

Aleppon maakunta:

 

Syyrian joukot yhdessä Venäjän ilmavoimien ja maavoimien erikoisjoukkojen avulla pystyivät valloittamaan Aleppon kaupungin raskaiden taisteluiden jälkeen. Syyrian asevoimien joukot ovat pystyneet valloittamaan itä-Aleppon maakunnasta Isisksen hallussa pitämiä alueita, Syyrian joukot ovat saavuttaneet Lake Assadin rannat katkaisten siten Turkin ja sen tukemien Syyrian kapinallisten joukkojen etenemisen  kohti Raqqan kaupunkia.

 

Usa vahvistaa asemiaan Raqqan kaupungin lähistöllä varautuen mahdollisesti antamaan tukea mahdollisen Raqqan valtauksen varalta.

 

Tällä hetkellä Syyrian armeijan ja Venäjän pääpaino näyttää olevan Isiksen nujertaminen Syyrian itäosista. Usa tulee antamaan hiljaista tukea tälle tekemällä yksittäisiä ilmaiskuja Isistä vastaan.

 

Muu Syyria

 

Etupäässä hiljaista.

 

Ennuste kevään ajanjaksolle:

 

Syyrian johtama koalitio onnistuu valtaamaan valtaosan Isiksen hallussa pitämistä alueista kevään aikana. Turkki tulee vetäytymään valtaamiltaan pohjois Syyrian alueilta jättäen sinne minimaalisen määrän sotilaita välttääkseen tyhjiö syntymisen.

 

Syyrian valtaa joitakin kapinalisten enklaaveita mutta Idlibin valtaus jätetään myöhempään ajankohtaan odottamaan siihen saakka kunnes itä Syyria on saatu haltuun.

 

Pidemmän ajan ennuste:

Yleisesti tilanne näyttää Syyrian valtion kannalta paremmalta, sotilaallinen ratkaisu mahdollinen, tällä hetkellä on hyvin mahdollista se että Syyria ja Assad saa koko maan alueen omaan haltuunsa ja voittaa sodan.

edit:

Viimeisimmät raportit (twiitit) vihjaavat sitä että Turkin joukot ovat ottaneet kohteekseen Manjibin kaupungin huolimatta aluetta vartioivista SAA joukoista. Turkin tähtäimessä on siis SDF hallussapitämä alue itä Syyriassa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset