Wallin Olli-Pekka Tulevaisuus omiin käsiin.

Usan isku Syyriaan

Usa iski Syyriaan armeijan kohteisiin vähintäänkin kyseenalaisin perustein. Kuten on todettu Syyria käy sotaa käytännössä länsimaiden tukemia kapinnallisia vastaan usealla rintamalla ja tällä hetkellä Syyrian hallinnon joukot ovat niskan päällä Venäjän tuella.

Oli Syyria syyllinen kaasuiskuun vai ei, tosiaasia on se että Usa viittasi kintaalla kansainvälistä oikeutta iskemällä Syyrian ilmavoimien tukikohtaan.

Mitä iskusta seuraa ?

Isis ja FSA saavat hetkellistä hyötyä mutta tämän jälkeen sillä ei ole suurta haittaa Syyrian asevoimien ponnisteluille tuhota sisällissodan vastapuolen joukot Syyriassa. Samalla ohjusisku asettaa Venäjän hankalaan asemaan joka todennäköisesti johtaa siihen että Venäjän on pakko lisätä sotilaallisia ponnistuksia Syyrian sodan lopettamiseksi. Tilanne ei voi jatkua pitkään vaan konflikti on pakko saada loppumaan mahdollisimman nopeasti.

Tämä tarkoittaisi lisää ilmavoimien koneita ja muuta joukkoja ja mahdollisesti jopa lisää Venäjän maavoimien joukkoja sekä Iranin joukkoja Syyrian rintamille.

Samalla tämä tietää myös huonoa myös Ukrainan tilanteelle. Jos suurvalta antaa esimerkin että se voisi iskeä toiseen valtioon niin miksei tästä voisi ottaa muutkin valtiot esimerkkiä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Liittoutunut Ihmiskunta kumminkin kiittää USA:ta siitä, että se vastasi rukouksiin ja toimi lopultakin. Nyt on sitten kaadettava al-Assad ja Putin!

Mitäs piraattitrolli muuten uskot, ehtiikö Assad myöntää Putinille turvapaikan ennen kuin Putin myöntää Assadille?
http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/202148-b...

Ryskyin näet murtuu pian Putinin valta > http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234282-r...

Koulutushan ilman tietoa ei Venäjälläkään takaa kansan sivistystä > http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/235139-k...

Käyttäjän pekkakorvenniemi kuva
Pekka Korvenniemi

Liittoutunut ihmiskunta kiittää? En ole huomannut että ihmiskunnan liitto Yk olisi kiittänyt iskua.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

YK:n suurin ongelma on, että merkittävin roistovaltio Venäjä ja pari sen kumppania voivat estää lähes kaikki tarpeelliset merkittävät toimet ihmiskunnan puolesta.

Mitäs luulet Olli-Pekka yleiskokouksen tuumaavan, kun ehkä aletaan selvittää perusteellisemmin pommittiko venäläiskone tiistaisen kaasuiskun jälkeen sairaalaa, jossa uhreja hoidettiin: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170408220009948...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #26

Hyvin suuri osa konflikteista ja terrorismista maailmassa voidaan fundamentaaalisen analyysin perusteella johtaa Venäjästä alkaneeksi.
Polku sinne on joskus mutkikas ja peitelty, mutta sen päässä häämöttää sylttytehdas.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

"Samalla tämä tietää myös huonoa myös Ukrainan tilanteelle. Jos suurvalta antaa esimerkin että se voisi iskeä toiseen valtioon niin miksei tästä voisi ottaa muutkin valtiot esimerkkiä?"

Putin ryhtyi sotaan Ukrainassa v.2014 perusteenaan tuleva USA:n isku Syyrian ilmavoimia vastaan v.2017. No, tuon laisia putinistisia perusteluita on mahdollista esittää.

Ari Anttila

Iskua ei voi muulla kuin tunteella perustella. Etenkin siksi, ettei sariini-iskun syyllisestä ole mitään varmuutta. Anna kirjoituksellesi suuttujien (näissäkin kommenteissa) avautua, parempaan kun eivät pysty.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Paikan päällä olleet siviilit todistavat kuvien kera että pommit iskeytyivät heidän talon eteen jonka jälkeen he heräsivät sairaalassa. Putinin trolleille totuus on se että heidän kodeissaan valmistettiin Sariinipommeja koska jokainen Syyrialainen oppii jo ala-asteella tekemään Sariinipommeja.

By the way Wallin no-one is above, no-one is below.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Toinen maailmansota alkoi Puolan ja Saksan rajalla tapahtuneesta välikohtauksesta.Toisin Saksan sotilaat olivat pukeneet surmansa saaneet Puolan armeijan univormuihin.

Kuwaitin vapauttaminen alkoi yksinkertaisella valheella yhdysvaltain senaatissa. Väitteen mukaan Irakin tasavaltalaisarmeija olisi repinyt keskoset keskoskaapeista ja surmanneet nämä. Kuwaitin vapautuksen jälkeen, havaittiin että kaikki oli kunnossa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #8

Mielestäsi siis Kuwait olisi pitänyt jättää vapauttamatta. Tuo operaatio tehtiin YK:n mandaatilla. Keskosten repimisestä en tiedä mitään, mutta irakilaiset raiskasivat suurin piirtein kaikki kuwaitilaiset naiset.

Häpeä!

Sami Miettinen

Paikalla olleet silminnäkijät myös kertovat, että ensimmäisenä he havaitsivat sen 'hajun'. Mutta jos on yhtään tieteellistä taustaa takana tietää, että Sariini on hajutonta ja väritöntä tai sen voi helposti tarkistaa tieteellisistä lähteistä.

Joten mitä sinne 'iskeytyi'? Se ei voi olla silminnäkijöiden mukaan sariinia.

Sitten toisekseen, mikä meidän lähde tälle väitetylle iskulle on? Twitter tili, joka jakoi kuva- ja videomateriaalia 'sairaalasta'. Oletteko selvittänyt tämän kyseisen henkilön taustaa? Voin sen verran kertoa tästä kyseisestä henkilöstä, että hänen nimensä on Shajul Islam ja hänellä on taustallaan syytteet terrorismista. Häntä on syytetty Jon Cantlie ja Jeroen Oerlemans nimisten journalistien kidnappaamisesta vuonna 2012.

Ei minun oikeustajuun oikein sovellu se väite, että tämä olisi luotettava todistaja missään olosuhteissa.

Odottelisin mieluummin OCPW:n (Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons) lausuntoa tässä asiassa, ennen kuin alkaisin hutkimaan.

Ai niin, unohtui se pakollinen. Nato-trollien totuus on se, että USA saa hyökätä ilman UNSC:n (United Nations Security Council) valtuutusta ja kongressin hyväksyntää, koska USA on paras maa maailmassa, eikä he koskaan tee yhtään mitään väärin. Esimerkiksi USA ei koskaan hyökännyt väärin perustein Irakiin tuhoamaan Saddamin joukkotuhoaseita joita ei koskaan ollutkaan.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

"Samalla ohjusisku asettaa Venäjän hankalaan asemaan joka todennäköisesti johtaa siihen että Venäjän on pakko lisätä sotilaallisia ponnistuksia Syyrian sodan lopettamiseksi."

Tuo arvio pitää parin jossan varassa paikkansa. Jos venäjällä riittää rahoitusta kasvaville sotaponnisteluilla ja jos USA sallii, että Venäjä hallinnoi Syyriaa kuin jotain maakuntaansa.

Tilanne on se, että pullisteluistaan huolimatta ja juuri siksi, Venäjän on pakko kutistua maailmanpoliittisena vaikuttajana luonnolliseen kokoonsa. Se vie aikansa, mutta ei Venäjäkään voi jatkuvasti ylittää taloudellisia mahdollisuuksiaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mutta psykopaatti tulee taistelemaan kuolemaansa asti ja vielä viimeisillä voimillaan huiskaisee karhun kämmenensä jonnekin ...

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

"... Syyria käy sotaa käytännössä länsimaiden tukemia kapinnallisia vastaan usealla rintamalla"

Kannattaa muistaa mistä kaikki alkoi: Arabikevään levittyä Syyriaan Assad laittoi asevoimansa ampumaan aseettomia mielenosoitukseen osallistuneita siviilejä. Venäjä otti tilaisuudesta vaarin ja lähti tämän kautta hakemaan ja palauttamaan itselleen suurvalta-asemaa Lähi-Idässä ja tavoittelemaan Intian valtameren rantoja, samaan aikaan kun USA:n presidentti Obama jarrutteli USA:n sekaantumista konfliktiin. Tämä varmaankin tulkittiin Kremlissä taas kerran lännen heikkoudeksi, jota kannatti käyttää hyväksi.

No nyt Putinin erilaisin keinoin tukema "kaveri" onkin siellä häntä vastassa. Kuinkahan Putinin ja Erdoganin suhteet kehittyvät jatkossa ? Mutta ei hätää, onhan Putinilla vielä Iran -kortti taskussa.

EU:n presidentti Donald Tusk on selkeästi linjannut EU:n kannan asiassa ja se ei poikkea muiden USA:n liittolaisten kannoista.

Käyttäjän dottore48 kuva
Kari Ellimäki

USA näytti nyt sitä johtajuutta , jota on kaivattu. Putin kumppaneineen ymmärtää vain voimaa.

Obaman idealismi on ajanut maailman kaaoksen partaalle.

Nyt hiirien on syytä varoa tanssimasta pöydällä!

Käyttäjän pekkakorvenniemi kuva
Pekka Korvenniemi

Sotahulluus vaivaa maailmaa, ja Trump on innoisaaan päästessään mukaan isojen poikien touhuun. Perskärpäset Euroopassa nyökyttelevät. YK on lakaistu maton alle rikkaissa maissa, köyhät kärsivät ja nälänhätä kasvaa maailmassa.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Blogistilla on oivallinen logiikka. Nostaa USA:n tikun nokkaan ja kuitenkin huomaamattaan todistaa, että Venäjällä on ehdoton oikeus lisätä joukkojaan ja sotakalustoaan Syyriassa ja Ukrainassa. Nämä toimet ovat siis blogistin mielestä oikeutettuja, koska USA on 10 000 km päässä oleva hirvittävä vihollinen Syyrian ja Ukrainan kansalle.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Ei Venäjän Assadin tukeminen ole välttämättä huono asia kun ajattelee minkä sekasorron Saddamin ja Gadaffin poisto on aiheuttanut.
Lähi-idän kulttuuri tarvitsee vahvaa johtajaa ja Turkki on nyt hyvää vauhtia menossa lähi-idän normaaliin.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Venäjällä on oikeus käyttää sotavoimia Syyriassa koska Syyrian hallitus on sen hyväksynyt. Ukrainasta en ole näin kertonut vaan tämä on vain sinun päätelmääsi.

Usan isku oli sotarikos ja tämän on myös Rehn tämän aamun televisiossa sen sanonut. Syyrian väitetty kaasuisku oli tekosyy siihen iskuun jolle ei ollut haettu hyväksyntää.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Olli-Pekka Wallin

Sotilaallinen isku sotilaskohdetta vastaan ei ole sotarikos. Sotarikokseksi sensijaan luokitellaan siviileiden tappaminen, joukkotuhoaseiden ja kemiallisten aseiden käyttö siviileitä vastaan sekä kemiallisten aseiden käyttö myös sotilaskohteita vastaan.

Kirjoitat kuitenkin: "Samalla tämä tietää myös huonoa myös Ukrainan tilanteelle. Jos suurvalta antaa esimerkin että se voisi iskeä toiseen valtioon niin miksei tästä voisi ottaa muutkin valtiot esimerkkiä ?"

No Venähän on jo tämän tehnyt Ukrainassa valtaamalla Krimin ja jatkaa sotilaallisia toimia Itä Ukrainassa. Kenenkäs luvalla se siellä mahtaa touhuta. Onko YK:n hyväksyntä ?

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin Vastaus kommenttiin #24

Sotilaallinen isku sotilaskohdetta vastaan on sotarikos jos maat eivät ole sotatilassa keskenään. Syyriassa Usa ei ole osapuoli eikä Syyria uhkaa Usata joten iskulle ei ollut 'oikeutusta', myöskään Yk mandaattia iskulle ei ollut.

Syyrian tilanne vaan menee huonompaan suuntaan ja isku kiihdyttää Venäjän ja Iranin ponnistuksia lopettaa järjetön Syyrian mahdollisimman nopeasti. Enemmän verta vuotaa ja siviliit kärsii mutta se ei Trumpia huoleta kuten ei siviilien kärsimykset muutenkaan alueen johtajia kiinnosta.

"No Venähän on jo tämän tehnyt Ukrainassa valtaamalla Krimin ja jatkaa sotilaallisia toimia Itä Ukrainassa. Kenenkäs luvalla se siellä mahtaa touhuta. Onko YK:n hyväksyntä ?"

Ei ole kyllä sen kaikki tietää. Joidenkin hyväksyntä oli koska muuten Krimiä ei olisi valloitettu käytännössä ilman verenvuodatusta.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Asiaa voidaan myös tarkastella siltä kannalta, että minkälainen valtakunnan päämies al-Assad on, kun hän on ajanut maansa tällaiseen tilanteeseen. Onko Assad oikea mies johtamaan valtakuntaa ?

Jos syyrialaiset olivat tyytyväisiä elämiseensä Syyriassa, niin miksi he olisivat Arabikevään yhteydessä lähteneet kaduille mieltään osoittamaan ? Miksi tuohon siviilien mielenosoitukseen piti vastata ampumalla aseettomia mielenosoittajia ?

al-Assadin "johtajuuden" lopputuloksena on miljoonien syyrialaisten pakolaisuus, joka heijastuu konkreettisesti myös EU -maihin, ml. Suomi. Tilanne ei ole enää ollenkaan pelkästään Syyrian sisäinen asia. Syyria valtiona on levinnyt Assadin käsiin.

Tosiasia on, että Syyrian nykyinen presidentti ei enää kykene johtamaan maataan, vaan Assadista hallintoineen on tullut Venäjän marionetti sen pyrkiessä laajentamaan vaikutusvaltaansa Lähi-Idässä. Venäjän nykyhallinnolle näyttää Syyrian kansan kärsimykset olevan toisarvoinen tekijä, kuten näyttää Itä-Ukrainankin väestön kärsimykset olevan.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin Vastaus kommenttiin #25

Syyrian kansa voi halutessaan vaihtaa johtajaa niin halutetessaa, eikö Assad olisi jo vaihdettu ellei hänellä tai hänen hallinollaan olisi kannatustaan omassa maassaan ?

Tietenkin siellä on porukkaa joka aseiden saatuaan lähtee kadulle taistelemaan vallasta ja koko arabi kevään ajan Syyrian on koko ajan ollut pelkkä pelinappula suurvaltojen välillä.

"al-Assadin "johtajuuden" lopputuloksena on miljoonien syyrialaisten pakolaisuus, joka heijastuu konkreettisesti myös EU -maihin, ml. Suomi". Syyrialaisia pakolaisia on Suomessa tosi vähän verrattuna esim Irakilaisiin partalapsiin jotka tuntuvat olevan enenemmän taikka vähemmän elintasosiirtolaisia ...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Trumpin tiukka linja Syyriassa ilahduttaa ja suututtaa:

http://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2017/04...

Tillerson: Isku Syyriaan osoittaa Trumpin olevan valmis toimimaan – ”Emme kysyneet hyväksyntää Moskovasta”:

http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005159852.html

Näkökulma: Trumpin testi - isku Syyriaan on totaalinen suunnanmuutos:

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170408220009945...

Trump halusi viestiä johtajuutta - Näin suomalaistutkijat kommentoivat Yhdysvaltain ohjusiskua Syyriaan:

http://yle.fi/uutiset/3-9552752

Trump iski Syyriaan, mutta mitä sitten?:

https://beta.oikeamedia.com/o1-12322

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset