Wallin Olli-Pekka Tulevaisuus omiin käsiin.

Usan isku Syyriaan

Usa iski Syyriaan armeijan kohteisiin vähintäänkin kyseenalaisin perustein. Kuten on todettu Syyria käy sotaa käytännössä länsimaiden tukemia kapinnallisia vastaan usealla rintamalla ja tällä hetkellä Syyrian hallinnon joukot ovat niskan päällä Venäjän tuella.

Oli Syyria syyllinen kaasuiskuun vai ei, tosiaasia on se että Usa viittasi kintaalla kansainvälistä oikeutta iskemällä Syyrian ilmavoimien tukikohtaan.

Mitä iskusta seuraa ?

Isis ja FSA saavat hetkellistä hyötyä mutta tämän jälkeen sillä ei ole suurta haittaa Syyrian asevoimien ponnisteluille tuhota sisällissodan vastapuolen joukot Syyriassa. Samalla ohjusisku asettaa Venäjän hankalaan asemaan joka todennäköisesti johtaa siihen että Venäjän on pakko lisätä sotilaallisia ponnistuksia Syyrian sodan lopettamiseksi. Tilanne ei voi jatkua pitkään vaan konflikti on pakko saada loppumaan mahdollisimman nopeasti.

Tämä tarkoittaisi lisää ilmavoimien koneita ja muuta joukkoja ja mahdollisesti jopa lisää Venäjän maavoimien joukkoja sekä Iranin joukkoja Syyrian rintamille.

Samalla tämä tietää myös huonoa myös Ukrainan tilanteelle. Jos suurvalta antaa esimerkin että se voisi iskeä toiseen valtioon niin miksei tästä voisi ottaa muutkin valtiot esimerkkiä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Liittoutunut Ihmiskunta kumminkin kiittää USA:ta siitä, että se vastasi rukouksiin ja toimi lopultakin. Nyt on sitten kaadettava al-Assad ja Putin!

Mitäs piraattitrolli muuten uskot, ehtiikö Assad myöntää Putinille turvapaikan ennen kuin Putin myöntää Assadille?
http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/202148-b...

Ryskyin näet murtuu pian Putinin valta > http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234282-r...

Koulutushan ilman tietoa ei Venäjälläkään takaa kansan sivistystä > http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/235139-k...

Käyttäjän pekkakorvenniemi kuva
Pekka Korvenniemi

Liittoutunut ihmiskunta kiittää? En ole huomannut että ihmiskunnan liitto Yk olisi kiittänyt iskua.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

YK:n suurin ongelma on, että merkittävin roistovaltio Venäjä ja pari sen kumppania voivat estää lähes kaikki tarpeelliset merkittävät toimet ihmiskunnan puolesta.

Mitäs luulet Olli-Pekka yleiskokouksen tuumaavan, kun ehkä aletaan selvittää perusteellisemmin pommittiko venäläiskone tiistaisen kaasuiskun jälkeen sairaalaa, jossa uhreja hoidettiin: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170408220009948...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #26

Hyvin suuri osa konflikteista ja terrorismista maailmassa voidaan fundamentaaalisen analyysin perusteella johtaa Venäjästä alkaneeksi.
Polku sinne on joskus mutkikas ja peitelty, mutta sen päässä häämöttää sylttytehdas.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

"Samalla tämä tietää myös huonoa myös Ukrainan tilanteelle. Jos suurvalta antaa esimerkin että se voisi iskeä toiseen valtioon niin miksei tästä voisi ottaa muutkin valtiot esimerkkiä?"

Putin ryhtyi sotaan Ukrainassa v.2014 perusteenaan tuleva USA:n isku Syyrian ilmavoimia vastaan v.2017. No, tuon laisia putinistisia perusteluita on mahdollista esittää.

Tomi Vaalisto

"Kuten on todettu Syyria käy sotaa käytännössä länsimaiden tukemia kapinnallisia vastaan usealla rintamalla"

Todeta voi mitä tahansa, mutta jos Isiksen aseistusta tarkastelee niin ei kovin länsimaiselta näytä:

http://www.militaryfactory.com/smallarms/weapons-o...

http://www.businessinsider.com/isis-military-equip...

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Toki jos asevarastoja jää esim FSA:n haltuun niin tullaan myös käyttämään. Mutta nämä ei selitä esim. miten FSA (or whatever) ovat saaneet GRAD järjestelmiä jotka on ammuslaatikoiden perusteella on lähtöisin Bulgariasta ...

Tomi Vaalisto

Noiden BM-122 raketinheittimien alkuperä on Syyrian armeija. https://www.youtube.com/watch?v=7rJTuCK1fOs
Isiksen, FSAn, Syyrian ja Irakin armeijoiden lisäksi niitä on ainakin Hamasilla. Sinäänsä raketinheitin on yksinkertaisimmillaan pelkkä laukaisukisko, jonka näppärä mies tekee autotallissa. Itse raketin tekemiseen vaaditaan enemmän tietämystä, mutta sekin onnistuu ainakin palestiinalaisjärjestöiltä vaatimattomissa oloissa.

Putinin progandasuolet RT ja Sputnik sekä iranilainen Press TV ovat trollanneet länsikytkentää BM-21 raketeissa "todisteineen", mutta samat propagandistit ovat esittäneet uskomattomia väitteitä sen jälkeen kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

Juhani Karlsson Vastaus kommenttiin #17

"Syyriassa soditaan Balkanin aseilla – asekauppiaille Syyria on miljardibisnes"
"Saudi-Arabia ja Yhdysvallat ostavat Kaakkois-Euroopan maiden asevarastoja ja välittävät ne Syyriaan. Kauppa alkoi vuonna 2012 ja jatkuu yhä vilkkaampana. "
"Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelu CIA hoiti järjestelyt, Saudi-Arabia rahat. Loppuvuodesta 2012 alkoivat rahtilennot Zagrebista Jordaniaan. Pian jugoslavialaisia aseita, muun muassa sinkoja, alkoi näkyä Syyrian sotakentiltä tulevissa kuvissa ja videoissa."
"Laillista vai laitonta?
Raportin laatijoiden kysymyksiin aseviennin laillisuudesta vastattiin kaakkoiseurooppalaisissa pääkaupungeissa samalla tavalla: Saudi-Arabia ei ole asevientikiellossa.
Kaikissa näissä maissa on kuitenkin myönnetty asevientiluvat, vaikka on ollut näyttöä siitä, että aseet päätyvät syyrialaisille ryhmille. Paitsi että aseet päätyvät käynnissä olevaan sotaan, lähes kaikki niitä vastaanottavat ryhmät ovat syyllistyneet vakaviin ihmisoikeusrikoksiin.
Raportissa haastateltu Amnestyn tutkija Patrick Wilken sanoo, että toiminta näyttää olevan YK:n asekauppasopimuksen vastaista. Myös EU vaatii, että sen jäsenet ottavat asekaupassaan huomioon sen vaikutukset ihmisoikeustilanteeseen, alueen vakauteen ja aseiden mahdolliseen leviämiseen. Varsinaisen asevientikiellon Syyriaan EU on kuitenkin poistanut.
Useimmat raportissa mainitut aseiden lähtömaat ovat EU:n jäseniä ja loputkin ovat jäsenehdokkaita."
http://yle.fi/uutiset/syyriassa_soditaan_balkanin_...

Juhani Karlsson

""Syyriassa soditaan Balkanin aseilla – asekauppiaille Syyria on miljardibisnes"
"Saudi-Arabia ja Yhdysvallat ostavat Kaakkois-Euroopan maiden asevarastoja ja välittävät ne Syyriaan. Kauppa alkoi vuonna 2012 ja jatkuu yhä vilkkaampana."
"Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelu CIA hoiti järjestelyt, Saudi-Arabia rahat. Loppuvuodesta 2012 alkoivat rahtilennot..."
http://yle.fi/uutiset/syyriassa_soditaan_balkanin_...
---
"USA lopettaa epäonnistuneen ohjelman kapinallisten kouluttamiseksi Syyriassa"
"Amerikkalaisten aseet valuivat ääri-islamistien käsiin"
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1444363342994
---
"USA yrittää taas kouluttaa Syyrian oppositiota"
"Viimevuotinen koulutusohjelma epäonnistui katastrofaalisesti, kun suuri osa koulutetuista loikkasi ja luovutti aseita ääri-islamisteille"
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1459489491153
---
"The Pentagon Wasted $500 Million Training Syrian Rebels. It’s About to Try Again."
http://foreignpolicy.com/2016/03/18/pentagon-waste...
---
"LA Times: Pentagonin aseistamat ja CIA:n tukemat kapinalliset taistelevat keskenään Syyriassa"
"...kapinallisryhmien väliset taistelut korostavat sitä, kuinka vähän vaikutusvaltaa Yhdysvaltojen tiedustelu- ja sotilasviranomaisilla on rahoittamiinsa ja kouluttamiinsa ryhmiin..."
http://yle.fi/uutiset/la_times_pentagonin_aseistam...
---
"Dude, where’s my Humvee? Iraq losing equipment to Islamic State at staggering rate"
"Iraqi security forces lost 2,300 Humvee armored vehicles when Islamic State overran the northern city of Mosul...
..Iraqi forces previously abandoned significant types and numbers of heavy weapons to Islamic State. For example, losses to Islamic State include at least 40 M1A1 main battle tanks, as well as small arms and ammunition, including 74,000 machine guns, and as many as 52 M198 howitzer mobile gun systems."
"...the United States spent $25 billion training Iraqi security forces. The return on these training investments? The Iraqi army had 30,000 soldiers in Mosul, who ran away in the face of about 1,000 Islamic State fighters. The same thing happened just a few weeks ago in Ramadi, where 10,000 Iraqi soldiers, collapsing faster than a cardboard box in the rain, fled ahead of only 400 Islamic State fighters. The Iraqis left behind more weapons......................."
http://blogs.reuters.com/great-debate/2015/06/02/d...
---
"Why the U.S. military can’t succeed in training foreign armies"
" The United States spent $25 billion training and equipping a large Iraqi force, which then threw down its weapons and abandoned two key cities, Mosul and Ramadi, to Islamic State militants. Between 800 and 1,000 Islamic State fighters defeated 30,000 Iraqi troops.
This also happened in Vietnam in 1975. There, the U.S.-trained and -equipped South Vietnamese military crumbled in the face of a North Vietnamese attack. The South Vietnamese forces turned that country over to the communists in Hanoi."
"We now see it in Syria as well. Why does this happen? Why do we keep doing it and expect a different result?"
"Yet they repeatedly fail largely because they are not as motivated. Military success on the battlefield is more dependent on whether men and women are willing to fight and die for a government they believe in. Rather than how well trained they are, troops have to believe their government is acting in the best interests of all its citizens.
The Iraqi and South Vietnamese troops did not believe this. Nor do the troops today in Afghanistan. The soldiers view these governments as inefficient, corrupt and sectarian. In other words, the troops do not see their regimes as worth sacrificing their lives for."
"Knowing this motivational problem, why does the United States keep training foreign forces? The answer is simple: Washington does it so that it can evade conflicts it should never have gotten involved in in the first place, and then can pretend the United States has achieved its objectives."
http://blogs.reuters.com/great-debate/2015/10/05/w...
---
"Why the U.S. Military Isn’t Winning"
"In June 2014, the Islamic State of Iraq and Greater Syria swept through Mosul, Iraq’s second largest city, and drove out the Iraqi forces that the U.S. had spent $20 billion training and equipping..."
"Congress has refused to declare war on any nation the U.S. has attacked, the better to escape responsibility when things go south (as they invariably do). "
"While the Pentagon brass was gung-ho to invade Iraq in 2003, its war plans petered out about the same time U.S. seized Baghdad, with little thought as to what would come next. Not to mention the crime of recycling a too-small force repeatedly back into combat..."
"U.S. sought to wage those wars on the cheap (hard to believe, given the 6,857 lives and $2 trillion already spent).
Such efforts only make the U.S. look feckless, when the original rosy projections bear little resemblance to what’s left behind."
http://time.com/4058520/american-military-losing-w...
---
"...Yhdysvaltojen ilmaiskuissa kuollut satoja siviilejä Syyriassa"
"...koalitio on kuitenkin myöntänyt vain yhden siviiliuhrin."
http://www.ts.fi/uutiset/maailma/2972489/Amnesty+v...
https://www.amnesty.fi/yhdysvaltojen-selvitettava-...
https://www.sttinfo.fi/data/attachments/00070/aa84...
---
Tämä on todella hyvä, kannattaa katsoa:
Kohdasta 27:10 "...regime change, that's far too polite a word, it's creating total chaos and pulling down a goverment and leaving behind divided ruin(kohta: 35:55)"......."example of Yemen......described bombing of Saudi-Arabia.......it's never mentioned that Saudi-Arabia really has no independent air force....every plane that flies uses US satellite/GPS, is fueled in the air by the US Air Force.......yet it is descrobed as a Saudi war against Yemen(kohta 37:00)"....."Project for the New American Century(kohta: 40:30).......became state department official policy after Bush came to power......Obama......following same policy......Bush was very unilateral......probably Obama want's to do it more collectively way with Nato but the objectives are still the same......(Trump?)" Kannattaa katsoa oikeastaan kokonaan tuo YK:n lehdistötilaisuus:
"Permanent Mission of the Syrian Arab Republic to the United Nations - Press Conference, 9 December 2016"
http://webtv.un.org/watch/permanent-mission-of-the...
---
"U.S. secretly backed Syrian opposition groups"
"....U.S. Embassy officials in Damascus became worried in 2009 when they learned that Syrian intelligence agents were raising questions about U.S. programs. ....."
"Syrian authorities “would undoubtedly view any U.S. funds going to illegal political groups as tantamount to supporting regime change,” read an April 2009 cable signed by the top-ranking U.S. diplomat in Damascus..."
https://www.washingtonpost.com/world/us-secretly-b...

Juhani Karlsson

Yle "Ulkolinja: Menetetty Irak?":
Yle "Ulkolinja: Obaman oma sota":
"During the campaign, Obama had been warned not to leave Iraq too quickly."
"To set an arbitrary timeline is just telling the enemy how long he has to wait, and that can be very dangerous. And that is the argument we made."
"We disengaged not only militarily at the end of 2011, we disengaged politically. The war was over. We were out. Let the chips fall where they may. Well, I don’t think we thought through exactly how many chips were going to fall and what the consequences of that would be."
"This is analogous to Afghanistan, August 2001. This time, it is al Qaeda version 6.0. They make bin Laden’s al Qaeda look like Boy Scouts. They are far stronger. They are far more numerous. They have thousands who hold foreign passports and require no visas to get into the United States or other Western countries. They are well funded. They are battle-hardened and they are well armed. And they now control far more territory exclusively than bin Laden ever did.
"ISIS has looted the banks in Mosul. They’ve taken all the American arms they can grab their hands on, including the second largest ammunition supply point in Iraq. Having grabbed all this loot and assets in Iraq, they’ve plunged back into Syria and taken Deir al Zor, oil-rich province."
"David Petraeus, then the CIA director, presents his plan that would be a CIA covert action to secretly arm the rebels from bases in Jordan......Petraeus’s covert plan gave the administration plausible deniability if legal issues arose concerning the attempted overthrow of a sovereign government, or if the weapons turned up in the wrong hands. Petraeus pressed ahead......And he finds allies in Hillary Rodham Clinton"
What was put forward was that it would violate international law, helping an opposition group to a government which was recognized as sovereign by the United Nations."
"We were beginning to hear by the end of 2011 about groups coming in, especially from Iraq, of extremists connected to al Qaeda. What concerned the more moderate opposition people with whom we were in contact were that these groups were very well financed and were gaining an advantage over the moderate elements."
"And among these groups was what would eventually become ISIS. Funding them was an array of wealthy Sunnis from Saudi Arabia, Qatar and Kuwait."
"In a sense, Washington needs Assad today. That’s the horrible truth. We don’t want to ally with Assad, but we— strategically, we’re allied with Assad. He is a bulwark against the spread of ISIS today. We’re trying to destroy ISIS. But if America destroyed Assad and helped that agenda to come forward, who’s going to take Damascus? It’s going to be ISIS and Nusra."
http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/losing-iraq/
http://www.pbs.org/wgbh/frontline/film/losing-iraq...
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/09/10/ulkolinja-...
http://www.pbs.org/wgbh/frontline/film/obama-at-war/
http://www.pbs.org/wgbh/frontline/film/obama-at-wa...
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/07/08/ulkolinja-...
---
"Dokumenttiprojekti: Totuus pelissä"
"All Governments Lie"
"Vuoden 2016 Yhdysvaltain presidentinvaalit osoittivat, että valeuutiset ovat tulleet jäädäkseen. Tässä maailmassa vain riippumattomat toimijat voivat yhä heiluttaa sananvapauden lippua."
"Ääneen pääsevät myös muun muassa ohjaaja Michael Moore sekä Edward Snowdenin hakkeroimia tietoja paljastaneet toimittajat Jeremy Scahill ja Glenn Greenwald."
http://areena.yle.fi/1-3961762
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/03/17/dokumentti...
https://allgovernmentslie.com/
---
"Dokumenttiprojekti: Sota tietoverkossa "
"Israel ja USA kehittivät itsekopioituvan Stuxnet-madon päästäkseen käsiksi Iranin ydinohjelmaan. Mato levisi hallitsemattomasti yli sataan maahan ja paljasti järjestelmällisen kyberoperaation."
"Haastateltavana on muun muassa YK:n kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n entinen apulaispääsihteeri Olli Heinonen."
http://areena.yle.fi/1-3766087
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/01/26/dokumentti...
---
Yle "Ulkolinja: Isisin peitelty historia":
"“We created chaos, we abandoned that chaos, we created ISIS.”"
"...a group which had some 400 members in September of 2001 and now has armies, tanks, a multibillion-dollar war chest, and recruits more psychopaths every day."
"Isis ja islamilaisen valtion idea syntyivät lännen vähättelevän politiikan seurauksena, täyttämään al-Qaidan lyömisen jälkeistä valtatyhjiötä."
http://areena.yle.fi/1-3758210
"The Secret History of Isis"
http://www.pbs.org/wgbh/frontline/film/the-secret-...
http://www.wsj.com/articles/the-secret-life-of-isi...

Sami Miettinen

Menikö puurot ja vellit sekaisin? Syyriassa taistelee länsimaiden tukemat 'maltilliset kapinalliset' eli siis seperatistit, Kurdit, Turkki. Arabimaiden tukema ISIS ja Venäjän tukema Assad.

Ari Anttila

Iskua ei voi muulla kuin tunteella perustella. Etenkin siksi, ettei sariini-iskun syyllisestä ole mitään varmuutta. Anna kirjoituksellesi suuttujien (näissäkin kommenteissa) avautua, parempaan kun eivät pysty.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Paikan päällä olleet siviilit todistavat kuvien kera että pommit iskeytyivät heidän talon eteen jonka jälkeen he heräsivät sairaalassa. Putinin trolleille totuus on se että heidän kodeissaan valmistettiin Sariinipommeja koska jokainen Syyrialainen oppii jo ala-asteella tekemään Sariinipommeja.

By the way Wallin no-one is above, no-one is below.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Toinen maailmansota alkoi Puolan ja Saksan rajalla tapahtuneesta välikohtauksesta.Toisin Saksan sotilaat olivat pukeneet surmansa saaneet Puolan armeijan univormuihin.

Kuwaitin vapauttaminen alkoi yksinkertaisella valheella yhdysvaltain senaatissa. Väitteen mukaan Irakin tasavaltalaisarmeija olisi repinyt keskoset keskoskaapeista ja surmanneet nämä. Kuwaitin vapautuksen jälkeen, havaittiin että kaikki oli kunnossa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #8

Mielestäsi siis Kuwait olisi pitänyt jättää vapauttamatta. Tuo operaatio tehtiin YK:n mandaatilla. Keskosten repimisestä en tiedä mitään, mutta irakilaiset raiskasivat suurin piirtein kaikki kuwaitilaiset naiset.

Häpeä!

Sami Miettinen

Paikalla olleet silminnäkijät myös kertovat, että ensimmäisenä he havaitsivat sen 'hajun'. Mutta jos on yhtään tieteellistä taustaa takana tietää, että Sariini on hajutonta ja väritöntä tai sen voi helposti tarkistaa tieteellisistä lähteistä.

Joten mitä sinne 'iskeytyi'? Se ei voi olla silminnäkijöiden mukaan sariinia.

Sitten toisekseen, mikä meidän lähde tälle väitetylle iskulle on? Twitter tili, joka jakoi kuva- ja videomateriaalia 'sairaalasta'. Oletteko selvittänyt tämän kyseisen henkilön taustaa? Voin sen verran kertoa tästä kyseisestä henkilöstä, että hänen nimensä on Shajul Islam ja hänellä on taustallaan syytteet terrorismista. Häntä on syytetty Jon Cantlie ja Jeroen Oerlemans nimisten journalistien kidnappaamisesta vuonna 2012.

Ei minun oikeustajuun oikein sovellu se väite, että tämä olisi luotettava todistaja missään olosuhteissa.

Odottelisin mieluummin OCPW:n (Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons) lausuntoa tässä asiassa, ennen kuin alkaisin hutkimaan.

Ai niin, unohtui se pakollinen. Nato-trollien totuus on se, että USA saa hyökätä ilman UNSC:n (United Nations Security Council) valtuutusta ja kongressin hyväksyntää, koska USA on paras maa maailmassa, eikä he koskaan tee yhtään mitään väärin. Esimerkiksi USA ei koskaan hyökännyt väärin perustein Irakiin tuhoamaan Saddamin joukkotuhoaseita joita ei koskaan ollutkaan.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

"Samalla ohjusisku asettaa Venäjän hankalaan asemaan joka todennäköisesti johtaa siihen että Venäjän on pakko lisätä sotilaallisia ponnistuksia Syyrian sodan lopettamiseksi."

Tuo arvio pitää parin jossan varassa paikkansa. Jos venäjällä riittää rahoitusta kasvaville sotaponnisteluilla ja jos USA sallii, että Venäjä hallinnoi Syyriaa kuin jotain maakuntaansa.

Tilanne on se, että pullisteluistaan huolimatta ja juuri siksi, Venäjän on pakko kutistua maailmanpoliittisena vaikuttajana luonnolliseen kokoonsa. Se vie aikansa, mutta ei Venäjäkään voi jatkuvasti ylittää taloudellisia mahdollisuuksiaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mutta psykopaatti tulee taistelemaan kuolemaansa asti ja vielä viimeisillä voimillaan huiskaisee karhun kämmenensä jonnekin ...

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

"... Syyria käy sotaa käytännössä länsimaiden tukemia kapinnallisia vastaan usealla rintamalla"

Kannattaa muistaa mistä kaikki alkoi: Arabikevään levittyä Syyriaan Assad laittoi asevoimansa ampumaan aseettomia mielenosoitukseen osallistuneita siviilejä. Venäjä otti tilaisuudesta vaarin ja lähti tämän kautta hakemaan ja palauttamaan itselleen suurvalta-asemaa Lähi-Idässä ja tavoittelemaan Intian valtameren rantoja, samaan aikaan kun USA:n presidentti Obama jarrutteli USA:n sekaantumista konfliktiin. Tämä varmaankin tulkittiin Kremlissä taas kerran lännen heikkoudeksi, jota kannatti käyttää hyväksi.

No nyt Putinin erilaisin keinoin tukema "kaveri" onkin siellä häntä vastassa. Kuinkahan Putinin ja Erdoganin suhteet kehittyvät jatkossa ? Mutta ei hätää, onhan Putinilla vielä Iran -kortti taskussa.

EU:n presidentti Donald Tusk on selkeästi linjannut EU:n kannan asiassa ja se ei poikkea muiden USA:n liittolaisten kannoista.

Käyttäjän dottore48 kuva
Kari Ellimäki

USA näytti nyt sitä johtajuutta , jota on kaivattu. Putin kumppaneineen ymmärtää vain voimaa.

Obaman idealismi on ajanut maailman kaaoksen partaalle.

Nyt hiirien on syytä varoa tanssimasta pöydällä!

Käyttäjän pekkakorvenniemi kuva
Pekka Korvenniemi

Sotahulluus vaivaa maailmaa, ja Trump on innoisaaan päästessään mukaan isojen poikien touhuun. Perskärpäset Euroopassa nyökyttelevät. YK on lakaistu maton alle rikkaissa maissa, köyhät kärsivät ja nälänhätä kasvaa maailmassa.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Blogistilla on oivallinen logiikka. Nostaa USA:n tikun nokkaan ja kuitenkin huomaamattaan todistaa, että Venäjällä on ehdoton oikeus lisätä joukkojaan ja sotakalustoaan Syyriassa ja Ukrainassa. Nämä toimet ovat siis blogistin mielestä oikeutettuja, koska USA on 10 000 km päässä oleva hirvittävä vihollinen Syyrian ja Ukrainan kansalle.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Ei Venäjän Assadin tukeminen ole välttämättä huono asia kun ajattelee minkä sekasorron Saddamin ja Gadaffin poisto on aiheuttanut.
Lähi-idän kulttuuri tarvitsee vahvaa johtajaa ja Turkki on nyt hyvää vauhtia menossa lähi-idän normaaliin.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Venäjällä on oikeus käyttää sotavoimia Syyriassa koska Syyrian hallitus on sen hyväksynyt. Ukrainasta en ole näin kertonut vaan tämä on vain sinun päätelmääsi.

Usan isku oli sotarikos ja tämän on myös Rehn tämän aamun televisiossa sen sanonut. Syyrian väitetty kaasuisku oli tekosyy siihen iskuun jolle ei ollut haettu hyväksyntää.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Olli-Pekka Wallin

Sotilaallinen isku sotilaskohdetta vastaan ei ole sotarikos. Sotarikokseksi sensijaan luokitellaan siviileiden tappaminen, joukkotuhoaseiden ja kemiallisten aseiden käyttö siviileitä vastaan sekä kemiallisten aseiden käyttö myös sotilaskohteita vastaan.

Kirjoitat kuitenkin: "Samalla tämä tietää myös huonoa myös Ukrainan tilanteelle. Jos suurvalta antaa esimerkin että se voisi iskeä toiseen valtioon niin miksei tästä voisi ottaa muutkin valtiot esimerkkiä ?"

No Venähän on jo tämän tehnyt Ukrainassa valtaamalla Krimin ja jatkaa sotilaallisia toimia Itä Ukrainassa. Kenenkäs luvalla se siellä mahtaa touhuta. Onko YK:n hyväksyntä ?

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin Vastaus kommenttiin #24

Sotilaallinen isku sotilaskohdetta vastaan on sotarikos jos maat eivät ole sotatilassa keskenään. Syyriassa Usa ei ole osapuoli eikä Syyria uhkaa Usata joten iskulle ei ollut 'oikeutusta', myöskään Yk mandaattia iskulle ei ollut.

Syyrian tilanne vaan menee huonompaan suuntaan ja isku kiihdyttää Venäjän ja Iranin ponnistuksia lopettaa järjetön Syyrian mahdollisimman nopeasti. Enemmän verta vuotaa ja siviliit kärsii mutta se ei Trumpia huoleta kuten ei siviilien kärsimykset muutenkaan alueen johtajia kiinnosta.

"No Venähän on jo tämän tehnyt Ukrainassa valtaamalla Krimin ja jatkaa sotilaallisia toimia Itä Ukrainassa. Kenenkäs luvalla se siellä mahtaa touhuta. Onko YK:n hyväksyntä ?"

Ei ole kyllä sen kaikki tietää. Joidenkin hyväksyntä oli koska muuten Krimiä ei olisi valloitettu käytännössä ilman verenvuodatusta.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Asiaa voidaan myös tarkastella siltä kannalta, että minkälainen valtakunnan päämies al-Assad on, kun hän on ajanut maansa tällaiseen tilanteeseen. Onko Assad oikea mies johtamaan valtakuntaa ?

Jos syyrialaiset olivat tyytyväisiä elämiseensä Syyriassa, niin miksi he olisivat Arabikevään yhteydessä lähteneet kaduille mieltään osoittamaan ? Miksi tuohon siviilien mielenosoitukseen piti vastata ampumalla aseettomia mielenosoittajia ?

al-Assadin "johtajuuden" lopputuloksena on miljoonien syyrialaisten pakolaisuus, joka heijastuu konkreettisesti myös EU -maihin, ml. Suomi. Tilanne ei ole enää ollenkaan pelkästään Syyrian sisäinen asia. Syyria valtiona on levinnyt Assadin käsiin.

Tosiasia on, että Syyrian nykyinen presidentti ei enää kykene johtamaan maataan, vaan Assadista hallintoineen on tullut Venäjän marionetti sen pyrkiessä laajentamaan vaikutusvaltaansa Lähi-Idässä. Venäjän nykyhallinnolle näyttää Syyrian kansan kärsimykset olevan toisarvoinen tekijä, kuten näyttää Itä-Ukrainankin väestön kärsimykset olevan.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin Vastaus kommenttiin #25

Syyrian kansa voi halutessaan vaihtaa johtajaa niin halutetessaa, eikö Assad olisi jo vaihdettu ellei hänellä tai hänen hallinollaan olisi kannatustaan omassa maassaan ?

Tietenkin siellä on porukkaa joka aseiden saatuaan lähtee kadulle taistelemaan vallasta ja koko arabi kevään ajan Syyrian on koko ajan ollut pelkkä pelinappula suurvaltojen välillä.

"al-Assadin "johtajuuden" lopputuloksena on miljoonien syyrialaisten pakolaisuus, joka heijastuu konkreettisesti myös EU -maihin, ml. Suomi". Syyrialaisia pakolaisia on Suomessa tosi vähän verrattuna esim Irakilaisiin partalapsiin jotka tuntuvat olevan enenemmän taikka vähemmän elintasosiirtolaisia ...

Tomi Vaalisto

Tässäpä MPKKn tutkimus Syyrian sisällissodasta: https://salehzadeh.files.wordpress.com/2013/10/sal...

Putinistit trollaavat mielellään alaviittihallintoa "laillisena hallituksena", jonka tukena venäläiset ovat, mutta Assadin dynastiassa ei ole yhtään mitään laillista: http://www.aljazeera.com/indepth/features/2011/10/...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Trumpin tiukka linja Syyriassa ilahduttaa ja suututtaa:

http://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2017/04...

Tillerson: Isku Syyriaan osoittaa Trumpin olevan valmis toimimaan – ”Emme kysyneet hyväksyntää Moskovasta”:

http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005159852.html

Näkökulma: Trumpin testi - isku Syyriaan on totaalinen suunnanmuutos:

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170408220009945...

Trump halusi viestiä johtajuutta - Näin suomalaistutkijat kommentoivat Yhdysvaltain ohjusiskua Syyriaan:

http://yle.fi/uutiset/3-9552752

Trump iski Syyriaan, mutta mitä sitten?:

https://beta.oikeamedia.com/o1-12322

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset