Wallin Olli-Pekka Tulevaisuus omiin käsiin.

Markkinaoikeus antoi tärkeän ennakkopäätöksen

Markkinaoikeuden päätös hylätä oikeudenhaltijalta oikeuden pyytää Internet yhteyden tarjoalta yksittäisen bittorrent IP osoitteen tiedot on merkittävä ennakkopäätös. Markkinaoikeus katsoi ettei ole toteen näytetty että kahden elokuvan lataaminen ja jakaminen olisi ollut merkittävää oikeudenloukkausta. Tämä sinänsä oli vahva päätös, ylituomarin plus kuuden muun tuomarin yksimielinen päätös joten jos korkein oikeus ei ota tätä käsiteltäväksi niin oikeudenhaltijoille se tarkoittaa selvästi haastavampaa ja kalliimpia tutkimuksia jotta perusteet tietojen luovutukselle täyttyisivät.

 

Tämä selvästi hidastaa ja heikentää oikeudenhaltijoiden mahdollisuutta hakea Bittorrent jakajien tietojen luovutuspäätöksiä koska tästä lähin myös se pitää näyttää toteen että jakamisesta on ollut merkittävää. Ei siis enää ylimääräisiä pikavoittoja lakifirmoille. Odotettavissa on myöskin se että jossakin vaiheessa saadaan päätöksiä siitä mikä on merkittävää materiaalin jakamista tietoverkoissa.

 

http://www.markkinaoikeus.fi/fi/index/paatokset/teollisjatekijanoikeudel...

 

Tämä päätös ei ole vielä lainvoimainen. On vain vaikeaa kuvitella Korkein Oikeus muuttaisi tai ottaisi edes käsiteltäväksi koska tämä on tehty Markkinaoikeudessa 7 tuomarin voimin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset