Wallin Olli-Pekka No one are above, no one are below

Syyrian sota, kesäkuu 2017

 

Tilanne 

Syyrian hallituksen joukot jatkaneet taisteluita Isi:ksen joukkoja vastaan sekä Palmyran että itä-Aleppon rintamilla. Syyrian armeijan pääpaino on Raqqan maakunnan alueella sekä Palmyran ja Daraa:n rintamilla.Itä-Aleppon rintamalla saavutettujen voittojen jälkeen Aleppon maakunnan alueelta Isis on käytännössä lyöty. Syyrian armeijan joukot ovat saavuttaneet SDF:n hallussapitämän rintamalinjan Raqqan ympäristössä ja jatkaneet etemistä kohti Raqqa kaupunkia. Samalla jatkaneet taisteluita Palmyran kaupungin itäpuolella valloittaen Arak ja sen ympärillä olevat öljy alueet. Syyrian joukot jatkavat etemistä kohti Deir-Ezzorin kaupunkia kohti. Syyiran joukot ovat saavuuttaneet Irakin raja-alueen ja käytännössä Syyrialla on nyt maaraja yhdessä Irakin valtion kanssa moneen vuoteen.

Usan Syyriassa olevat maajoukot ja Koalition ilmavoimat ovat muodostaneet At-Tanf alueelle suoja-alueen ja tuoneet sinne myös raskasta kalustoa kuten HIMARS ohjustykistöä. Tämän kantama 300 kilometriä joten tämä todellinen uhka Syyrian asevoimille ja ja yltää siten myös Damascus:in alueelle.

 

Tulevat tavoitteet

Syyrian hallituksen joukkojen pääpaino on siirtynyt Raqqan sekä Deir-Ezzorin että Daraan valtaamiseen. Myös mahdolliset muiden alueiden valtaukset tulevat kyseeseen mikäli tarvetta tulee mutta tämä ei ole todennäköistä kesän 2017 aikana.

 

Ennuste

Tilanne Syyriassa pysyy intensiivisenä ja sotiminen jatkuu näkyvissä olevan ajan. 

Syyrian armeija pystyy yhdessä Venäjän tukemina pystyvät lyömään Isiksen ja siten tuhoamaan Isiksen muodostaman Kalifaatin jos mikään muu ulkopuolinen valtio tai sotilasliitto ei puutu sotimiseen Syyrian valtion alueella. Riski maasodan syttymiseen SDF ja mahdollisesti myös Usan tukemien Koalition joukkojen kanssa kasvaa mutta ei ole todennäköistä lähiaikoina. 

 

https://en.wikipedia.org/wiki/HIMARS

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kapinalliskoalitio on ilman ISIS-joukkojen apua sotilaallisesti niin heikko, ettei se kykene minkäänlaisiin interventioihin ilman USA:n maajoukkojen apua.

Koska USA ei tule puuttumaan Syyrian sisäisiin asioihin muutoin kuin aseapua antamalla, on päivänselvää, että SDF lyö kapinalliset pidemmällä aikajänteellä.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Tarkoitatko että SAA eli Syyrian armeija lyö kapinalliset ? SDF on Usan tukema random joukot jotka harjoittavat käytännössä proxy sotaa Syyrian alueella.

Toimituksen poiminnat