Wallin Olli-Pekka Tulevaisuus omiin käsiin.

Sinäkin olet tyytyväinen talouteesi ...

 

Ylen julkaiseman tutkimukseen mukaan 90 prosenttia kansalaisista on tyytyväisiä omaan elintasoonsa. Luku ja sen suuruus hämmästyttää kun varsinkin tietää että 400000 suomalaista elää suoranaisessa köyhyydessä jossa rahat eivät riitä edes välttämättömänpään elämiseen.

 

Jos tämä tutkimus on totta niin mikä tätä maata ja sen kansalaisia vaivaa ? Kysyttiinkö kysymyksiä vain top 1% prosenttiin kuuluvilta suomalaisista joilla menee sitten niin hyvin että pystyvät käymään Pariisin Chams Elyseellä toistuvasti ?

Jos ei niin miksi suomalaiset tyytyvät siihen että suomalaisista puoli miljoonaa elää köyhyysrajan tuntumassa tai sen alle ? Suomaisten elintaso ekonomia ei voi jatkaa tällä tasolla missä ihmisillä ei ole varaa kuluttaa sen jälkeen kun kaikki tarpeelliset perustarvikkeet on jonotettu leipäjonoista ja asumistuksi on hankittu Kelasta ja lääkkeet hankittu apteekista.

 

Tänään saimme lukea perhe tragediasta jossa perheenisä ilmeisesti surmasi vaimonsa ja sitten itsensä. Taustalla saattaa olla taloudellisia vaikeuksia eli runsaasti velkaa ja sitten vain katkeaminen.

 

Olemmeko kansa joka nielee kaiken mitä sille annetaan ?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

On hyvä, että meillä on valtamedia, joka kertoo meille, mitä me ajattelemme ja tunnemme. Emme sitten vahingossa nolaa itseämme kun keskustelemme muiden kanssa.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Suomalaiset ovat vähään tyytyväisiä.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Hän ei ollut sitten tyytyväinen omaan elintasoonsa ... rip

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005273318.html

Käyttäjän ErkkaRuotsalainen kuva
Erkka Ruotsalainen

Moni meistä työttömistä lienee hyväksynyt kohtalonsa mutta tyytyväiseksi sanominen kielii masokismista tai mielen ongelmista. 9% verolla saa takoa palkkaa jonkun 18000 vuodessa mutta 600€ työmarkkinatuesta maksetaan 20% veroa eli se onkin vain 500€. Jos halutaan antaa työttömille 50€ kuussa lisää niin veron voisi tiputtaa 10% tai jopa poistaa,mutta sehän nyt olisi tavatonta. Työttömiä kuuluu vihata.

Maijaliisa Hiekkanen

Ylen uutisointi koskien tehtyä tutkimusta on vääristelyä esitystä!
Tässä linkki tarkennettuun "tilastojakautumaan"...
http://mlhie2.puheenvuoro.uusisuomi.fi/239462-suom...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset