Wallin Olli-Pekka Tulevaisuus omiin käsiin.

Syyrian sodassa kohtalon hetki on käsillä Isikselle.

Syyrian hallituksen joukot jatkaneet taisteluita Isi:ksen joukkoja vastaan Raqqan ympristössä. Syyrian armeijan joukot ovat vapauttaneet Isiksen aluuet Aleppon maakunnan alueella. Syyrian armeijan pääpaino nyt Raqqan maakunnan alueella sekä etelä-Syyriassa Daraan alueella .

SDF:n joukot eivät ole edenneet viime aikoina mainittavissa määrin vaan ovat tyytyneet valloittamaan Raqqan kaupunkia, minne SDF on sulkenut suoran pääsyn Syyrian armeijan joukoilta. SDF joukot muodostavat Usan tukemina omaa legitiimiä hallintoaan Raqqan kaupunkiin. FSA ja muiden kapinnalisten riveistä on ollut jonkun verran loikkaamisia Syyrian armeijan puolelle.

 

Tulevat tavoitteet

Syyrian hallituksen joukkojen pääpaino on siirtynyt Raqqan ympäristön kuten sen tärkeiden öljylähteiden sekä kaasuesiintymien valtaamiseen. Samalla SAA joukoilla on tähtäimessä Deir-Ezzorin saarron murtaminen sekä Daraan valtaamiseen. Muilla alueilla pidetään asemasotaa ainakin toistaiseksi.

 

Ennuste

Tilanne Syyriassa pysyy intensiivisenä ja sotiminen jatkuu näkyvissä olevan ajan. 

Syyrian armeija pystyy yhdessä Venäjän tukemina pystyvät lyömään Isiksen ja siten tuhoamaan Isiksen muodostaman Kalifaatin jos mikään muu ulkopuolinen valtio tai sotilasliitto ei puutu sotimiseen Syyrian valtion alueella. Isiksen hallinto on näyttämässä murtumisen merkkejä ja Isis ei ole pystynyt muuhun kuin viivyttämään SAA etenemistä. SDF ja Syyrian armeijan välistä konfliktia ei ole odotettavissa lähiaikoina. 

edit:

 

Turkin media paljasti yleisölle Usan tukikohdat syyrian maaperällä :

 

https://syria.liveuamap.com/pics/2017/07/20/21497757_0.jpg

 

Näyttä siltä että Usa on tosissaan Pohjois-Syyrian miehityksessä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset