Wallin Olli-Pekka No one are above, no one are below

Presidentinvaalien asetelmat

 

Asetelmat ehdokkaiden suhteen tiivistyvät ja terkentuvat vähitellen suurimpien kisaajien suhteen.

 

SDP

 

Kuten ennustin kisaan lähteee kakkossarjan naisehdokas häviämään kisan jo ensimmäisellä kierroksella. Sillä ei ole merkitystä sill kuka sinne valitaan kisaamaan lopputuloksen ollessa sama, häviö ensimmäisellä kierroksella.

 

Vihreät

 

Otan esille sillä uskon että Haavisto ei saa taakseen samanlaista hurmosta kuin edellisellä kierroksella.  Vaikeuksia päästä edes toiselle kierrokselle, tämä riippuu siitä miten perussuomalaisten ehdokas Huhtasaari menestyy omassa kisassaan.

 

Perussuomalaiset, Laura Huhtasaari

 

Viimeisin kisaan lähtijä on Laura Huhtasaari. Huhtasaari on ilmeikäs ja ilmeisen sanavalmis esiintyjä joka laittaa jopa Niinistö tiukille. Menestys kisassa riippuu siitä miten Huhtasaarta onnistutaan markkinoimaan ilmiönä. Mahdollisuudet on olemassa mutta ne riipppuu siitä miten Huhtasaaresta onnistutaan luomaan ILMIÖ. Sijoitus vaaleissa 1 - 3.

 

Kisaan joka tapauksessa lähtee ennakkosuosikkina Sauli Niinistö.

 

Presidenttivaalien kisä käydään hyvin todennäköisesti Sauli Niinistö, Laura Huhtasaaren sekä Pekka Haaviston kesken.  Keskusta Matti Vanhatalo saanee jonkin verran kannatusta keskustan kannattajilta mutta ei niin paljoa että voisi  uhata edellä mainittuja kolmea ehdokkaita.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Veikata saa tietysti mitä vaan. Niinistön piilokokoomuslaisuus voi tuoda jonkin verran puolueen kannatusta isomman lukeman ekalla kierroksella. Saulille valuu demareiden ja kepulaisten kannattajien ääniä.

Haavisto kerännee kaikki vihreiden kannattajien äänet sekä osan demarinaisten ja vasemmistoliiton äänistä. Molempien on pelattava ääniään saadakseen oman ehdokkaansa toiselle kierrokselle.

Vanhasen äänipotti jää reilusti keskustan kannatuksesta vaikka onkin valtiomiesainesta. Samoin Väykän mahdollinen ehdokkuus syö Vanhasen pottia rotan lailla.

Demarinaisen mahdollisuudet perustuvat onnistuneeseen kamppikseen ja sinisiltä demareille valuvaan kannatukseen.

Huhtasaaren on mahdollista kerätä suunnilleen persujen perusäänestäjien äänet. Jossain viiden ja seitsemän prosentin välillä. Pääseekö sillä kolmoseksi vai kuudenneksi on kiinni Niinistön keräämästä äänisaaliista.

Sillä vasureiden, kristillisten ja ruotsalaisten ehdokkaat keräävät puolueuskollisten ääniä. Ei puolueen kannarusta vastaavasti, mutta muutaman prosentin kuitenkin.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Et ota huomioon nukkuvia tai laiskasti äänestäviä. Huhtasaarella voi olla hyvätkin mahdollisuuksia saada tuolta kannatusta. Perussuomalaiset saivat 19 prosenttia viime eduskuntavaaleissa ja vaikka tuosta on tiputtu, kannatusta on varmasti vielä. Ja sitten kenttä on vielä toimiva. Gallupit on galluppeja ja vasta vaalit mittaa todellisen kannatuksen.

Itsellä on vaikea löytää omaa ehdokasta.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Toisaalta Huhtasaari menee niin raskaasti yli kaiken tolkun kreationistisen positionsa kanssa että hän karkoittanee jopa persuja.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #3

#3
Luuletko, että kansalainen/äänestäjä ajattelee valittavan henkilön uskonto käsitystä. Kun tapahtui perussuomalaisten jytky -11 ja jatko jytky -15 niin Timo Soinin katolilaisuus oli tiedossa. Esim. minun kirkosta eronneen (en ole ateisti) presidentti ehdokkaani saa olla uskon taustalta vaikka buddahalainen niin sillä ei ole merkitystä, vain henkilö ratkaisee.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ja koska demokratia vaatii että joka eduskuntapuolueesta on oltava ehdokas ,koska äänestäjäkuntakin on puolueilla erilainen.

Niin Pressavaalit käydään Niinistön ja Haaviston välillä. Kokemus.
-Ellei jotkut usko 14v jälkeen yhä EU/EMU eroon ja että valtio Suomi purkaa sopimuksen pakolaisista.Minkä se on tehnyt 27 muun EU-maan kanssa Brysselissä eduskunnan enemmistön luvalla.
(Jonka kansa itse on sinne valinnut)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eikö presidentinvaalit ole yhdyssana?

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin
Hannu Töyri

Tuossa arviossa, että Haavisto ei tule saavuttaman samaa hurmosta kuin edellisissä pres. vaaleissa on varmasti perää. Nyt ihmisillä on aikaa ajatella. Haavistolla ei ole kunnollista koulutusta miltään alalta ja hänen kansainvälinen kokemuksensa pikemminkin presidentinvaalien vuoksi rakennettua kulissia. Olisi myös hyvä kysyä, minkä ikäinen hänen puolisonsa Florense oli kun he aloittivat seurustelun, jossa ikäero on n. kaksikymmentä vuotta.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Olisiko liian optimististä olettaa, että kansalaiset vihdoin olisivat oppineet ajattelemaan itse ja valitsisivat Suomen kannalta parhaan presidentin. Edellä mainituista ainoastaan Laura ajaa varauksettomasti Suomen etua.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Olisiko aika monen muunkin tutustua eduskunnan sivuilta miten lait ,päätökset ym. syntyy. Mihin edes yksi kansanedustaja pystyy tai edes yksi puolue. Samoin mihin nykyään edes presitentti pystyy yksin ilman valtioneuvoston lupaa.
Siitä olisi hyvä lähteä.
JK.Kekkosen "St:nan tunarit" aika meni jo -08 jolloin ei presitentti voi heittää hallitusta eikä eduskuntaa pellolle.

www.eduskunta.fi /kansalaisinfo
EU-sivut: EU/Suomi (Lait,sopimukset,EU-historia aina-50-17 ajalta)

Esim. täältä:
Myös nämä sitoo päättäjien käsiä:
https://eurooppatiedotus.fi/suomi-ja-eu/eu-lakien-...
Löytyy hyödyllistä tietoa:
https://eurooppatiedotus.fi/perustietoa-eusta/hist...

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Miten mahtaa piraattipuolueen naisehdokas menestyä?

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Piraattipuolue ei tule asettamaan omaa virallista ehdokastaan presidentinvaaliin. Jonkun verran on mahdollista että Piraattipuolueen Helsingin kaupunginvaltuutettu Petrus Pennanen asettuisi ehdolle oman valitsijayhdistyksen kautta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset