Wallin Olli-Pekka Tulevaisuus omiin käsiin.

Syyrian tilanne, marraskuu 2017

 

Isiksen joukot on käytännössä lyöty Syyrian alueelta.

 

Syyrian armeijan joukot ovat vapauttaneet Isiksen hallussapitäneet alueet Euprates joen länsipuolelta. Usan tukemat joukot ovat valloittaneet Euprates joen itäpuolelta Isiksen alueet ja ovat perustaneet muodollisen hallintokoneiston Raqqan kaupunkiin Usan ja joidenkin muiden länsimaiden tuella. Syyrian armeijan pääpaino on siirtymässä Idlibin maakunnan alueelle jossa on käyty ensimmäiset taistelut pitkään aikaan.

 

SDF ja Syyrian armeija on käytännössä tehnyt sopimuksen rajanvedosta Euprates joen mukaa. Sota SDF kurdijoukkojen ja SAA väillä ei ole nähtävissä lähiaikoina.

 

Usa ulkoministerin on vaatinut Bashar al-Assadin eroa ja Syyrian valtion hajoittamista osavaltioiksi. Käytännössä Usa vaatii Syyrian itä-osaa oman kontrolliiinsa mikä ei ole Venäjän etujen mukaista.

 

Eri lähteiden mukaan Syyrian ilmatorjunta osui S-200 ohjuksella Isrealin ilmavoimien F-35 hävittäjään. Isreal myöntää yhden koneen menetetyn "yhteentörmäyksen linnun kanssa".

 

Ennuste: 

 

Tilanne Syyriassa pysyy intensiivisenä ja sotiminen jatkuu näkyvissä olevan ajan. Isis Kalifaatti ja sen sen armeija on käytännössä lyöty mutta Isis pystyy tekemään yksittäisiä terrori iskuja Syyrian alueellla.

 

Lähteet:

http://www.kan.org.il/item/?itemId=23623 (?)

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset