Wallin Olli-Pekka Tulevaisuus omiin käsiin.

Saksan hallitustunnustelut

 

Saksan hallitus tunnustelut ovat karituituneet ja Merkelin tulevaisuus on vaakalaudalla. SPD on päättänyt sen ettei Merkel jatka kanslerin virassa vaan kanslerin viran saa SPD Martin Schulz joka heti taikka sitten seuraavien vaalien kautta tai jokin muu, ehkä jokin muu CDU:johdosta.

 

Jos uusiin vaaleihin joudutaan tarkoittaa väistämättä tämä sitä että Merkel saa heittää hyvästit neljännelle kaudelle ja mikäli paikkajakoon ei tule suuria muutoksia, mitään hallituspohjaa ei voida muodostaa ilman AFD tukea tai sen läsnäoloa hallituksessa. Tämä tulee väistämättä eteen mikäli hallitusneuvotteluiden vetäjänä on SPD eikä CDU sekä SPD ja CDU ei mahdu samaan hallitukseen. 

 

Schulz voisi yrittää muodostaa vasemmistohallitusta Die Linke:n, vihreiden ja FDU kanssa mutta tämä kariutuu sulaan mahdottomuuteen koska vihreät ja FDU ei mahtunut samaan hallitukseen edes Merkelin kanssa.

 

Merkel voisi yrittää muodostaa hallitusta FDU ja AFD:n kanssa mutta tähänkään ei globalistina tunnettu Merkel varmasti lähde. Tämä tosin olisi Saksan kannalta ehkä se paras ratkaisu. Tosin ilman fru Merkeliä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Yrityselämä ja "Saksan talous" tykkäävät frau Merkelistä. Afd on pettynyt kun liberaalit tulevat sotkemaan oppositiotyötä. Mielenkiintoinen tilanne, jonka pragmaattiset saksalaiset ratkaisevat Merkelin johdolla. Rouva sattui lupaamaan kauniisti pyydettäessä neljä vuotta lisää.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Saksalla on kyllä aika huonoja kokemuksia äärioikeiston valtaanpääsystä.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Saksan poliittisessa kuviossa on paitsi maahanmuutto-ongelma , niin myös energiaongelma. Saksa on esiintynyt Energiewende aatteen toteuttajana ja ilmoittanut luopuvansa ydinvoimasta. Saksa on panostanut sähkönkuluttajien rahaa tuulivoimaan ja aurinkoenergiaan. Meillähän valtio on panostanut julkisia varoja tuulivoimafirmojen tukemiseen , tänä vuonna 211 miljoonaa ja ensi vuonna 248,5 miljoonaa.

Viime vuonna, v. 2016 , Saksan sähkön tuotannosta kuitenkin 43 % tuotettiin rusko- ja kivihiilellä. Samana vuonna tuuli- ja aurinkoenergialla, joihin Saksassa on siis panostettu paljon sähkön kuluttajien rahaa, tuotettiin 21 % sähköstä. Ydinvoimalla jauhettiin kyseisenä vuonna vielä 15 % sähköstä. Tuntuu vähitellen siltä, että kaikesta Die Grüne -puolueen hehkutuksesta ja Pariisin sekä Bonnin ilmastokokouksesta huolimatta, Saksa joutuu ottamaan Enerigiewendessään aikalisän.
Lähde: https://www.ise.fraunhofer.de/content/dam/ise/en/d...

Tuossa tulee mieleen muuten Ruotsin aikoinaan jo 1980 -luvun alussa tekemä päätös, luopua kokonaan ydinvoimasta. Sen päätöksen toimeenpano on jostain syystä "hieman" venynyt( 35 vuotta ). Tällä hetkellä Ruotsilla on yli kolme kertaa enemmän ydinsähkön tuotantokapasiteettia verrattuna Suomeen. Juuri tällä hetkellä Ruotsi jauhaa ydinvoimalla sähköä 7 194 MW teholla ja Suomessa ydinvoimalla tehdään 2 786 MW teholla.
Lähde:
http://www.fingrid.fi/fi/sahkomarkkinat/voimajarje... , 21.11.2017 00:35

Mutta toki olen sitä mieltä, että Saksa Ranskan rinnalla ovat EU:n kantavia voimia ja toivon, että Saksassa saadaan aikaiseksi toimiva hallitus ja sille saadaan jatkossakin vahva liittokansleri, joka luotsaa paitsi Saksaa, niin myös EU:ta ja sen jäsenmaita entistä tiiviimpään yhteistyöhön. Yhdessä olemme EU:ssa vahvoja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset