Wallin Olli-Pekka Tulevaisuus omiin käsiin.

Aktiivimalli ja sen arkkitehdit

 

Kun tätä kirjoitusta kirjottaessa 80 000 allekirjoitusta on selvillä täytyy muistaa että nykyinen hallitus on tehnyt kaikkensa että tavallisten kansalaisten eläminen tulisi mahdollisimman hankalaksi.

 

Olisin toivonut presidenttiehdokas Niinistöltä sellaista suoraselkäisyyttä että olisi kieltäytynyt allekirjoittamasta lakiehdotusta joka todellisuudessa leikkaa työttämiltä 100 miljoonaa euroa ja alistaa työttömät kansalaiset kasvottoman ja ankaran byrokratian pelinappuloiksi mutta tähän ehdokas Niinistö ollut halukas tarttumaan. Tämä osoittaa omalta osaltaa sen ettei ehdokas Niinistö ole työväen presidentti vaan eliitin presidentti joka sortuu halpamaisiin letkauksiin sekä epämääräisiin kannanottoihin joissa ei ole mitään päätä eikä häntää.

 

Tänään julkaistun kannatusmittauksen tulokset oli mieluisaa luettavaa setelirankaisille eli S(o)inisten puolueen johdolle eli gallup kyselyn tulos olisi noussut kahteen prosenttiin. Tämä ei ole tietenkään yllätys koska S(o)inisten puolue on saanut ansaimatonta laajaa julkisuutta Ylen kanavilla parhaimpaan katselu aikaan sekä uutisissa. Oikeasti S(o)inisten puolue on patamusta puolue joka vihaa kansalaisia. Lindströmin toiminta tämän työttömiä nöyryttävän lain kanssa edustaa hyvin S(o)inisten puoleen sisimmän olemuksen.

 

Koska Ay liikkeestä tai sen johdosta on tullut työntekijöiden pahin vihollinen, näyttää siltä että  kansalaisten turhautuminen purkautuu kansalaisaloite 2730 tyyppisiin aloitteisiin. Tässä kansalaisilla sekä varsinkin kaikilla työttömillä on oikeasti jopa velvollisuus allekirjoittaa aloite jotta aloitetta ei hylättäisiin kun se tulee seuraavan kerran eduskunnan käsittelyyyn.

 

#kansalaisaloite2730 

ps . 80 172 !

edit (linkin lisäys)

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Tähän pitää vielä lisätä että jokainen aloitteen allekirjoittanut voi lähettää "omalle" kansanedustajalleen viestin missä hän kertoo että tulee seuraamaan tarkkaan miten edustaja toimii aloitetta valmisteltaessa ja äänestäessään siitä. Väärän napin painaminen äänestyksessä merkitsee äänen menettämistä vuoden 2019 vaaleissa.

Juha Hämäläinen

Vastikkeellinen työttömyysraha sekä sosiaalituet on ainut nopea tapa hoitaa työttömyyttä ja keventää paineita nostaa veroja.

Terveelle työikäiselle ihmiselle on järjetöntä maksaa siitä, ettei hän nimenomaan tee mitään. Uusi ajattelutapa olisi erityisesti avuksi pitkään työttömänä olleille. Työ on kuitenkin parempi ajan täyte kuin joutenolo.

Julkisella sektorilla on mahdollisuus työllistää erittäin moni työtön. Näin koska he jo saavat palkkaa eli korvauksia tyhjästä, vain työ on osoitettava. Tarpeellisia, mutta tekemättömiä töitä on yhteiskunnassa määrättömästi. Vain palkkausraha on puuttunut, koska ajattelu on niin kankeaa kautta yhteiskunnan.

Asia olisi jo hoidettu kuntoon ilman ammattiliittoja ja juristien sekoiluja. Järkeviä työllistämistöitä ja tukien vastikkeellisuutta vastustetaan, mutta ilman yhtään järkevää perustetta, esteenä vain laiskuus ja jumiutunut ajattelu.

Työllistämistöissä, jotka rahoitetaan työttömyys- ja sossurahoilla, on kuitenkin erittäin oleellista, että työstä saa normaalin palkan, joka tehtävään kuuluu. Palkaksi katsottaisiin silloin kaikki tuet ja korvaukset, joita saa.

Jos henkilö saa ansiosidonnaista 1.500€ kuussa niin tehdessään töitä julkishallinnossa tehtävässä, jonka palkka olisi 3.000€ kuussa, joutuisi hän tekemään töitä 2 viikkoa kuussa. Työviikkoja voisi yhdistellä tarvittaessa pidemmiksi työputkiksi. Näin ei ketään riistettäisi ja toisaalta työntekijä olisi lähes ilmainen kunnalle tai valtiolle, koska hänen työttömyyskorvauksensa kattaisi kulut. Korvauksen maksajahan on sama kuin työnantaja eli yhteiskunta.

Mitään estettä en näe sille etteikö muitakin sosiaalitukia vastaan voida teettää töitä työikäisillä terveillä, joilla ei kokopäivätyötä. En laajentaisi tätä systeemiä yksityiseen sektoriin. Se hyödyttäisi liikaa harvoja sijoittajia. Ja vääristäisi vapaata työmarkkinaa. Julkisella puolella ei tätä vaaraa ole.

Nyt ei siis pidä ryhtyä saivartelemaan termeillä eikä juridiikalla vaan olla täysin käytännöllinen. Suomi lähtee nousuun samalla konstilla kuin suihkukone. Paineen aiheuttamalla pakolla. Sillä tulee hyvä eikä hyssyttelyllä.

Muu maailma menee niin lujaa eteenpäin Aasiasta alkaen, ettei meillä ole varaa jäädä vanhojen lakien ja etujärjestelmien vangeiksi. Suomi kuihtuu tällä nykyisellä meiningillä ja massiiviset joukot ihmisiä syrjäytyy loppuiäkseen työstä.

Ottaisin käyttöön termin kansalaistyö enkä käyttäisi termiä kansalaispalkka.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Laitetaan tähän se kunnollinen linkki kansalaisaloitteeseen:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset