Wallin Olli-Pekka Tulevaisuus omiin käsiin.

Väyrynen ja politiikan kenttä muutoksen kourissa

 

Väyrynen osoitti tämän päiväisellä ilmoituksella olevansa suomalaisen politiikan saralla omanlaisensa peluri jota suomalainen politiikan historia ei ole kohdannut sitten Kekkosen ajan.

 

Väyrynen pyrkii Keskustan puheenjohtajaksi tavalla joka panee Sipillän johtajan taidot koetukselle. Pelissä Sipilällä on puheenjohtajan paikan lisäksi myös hallituksen kohtalo sillä mikäli Väyrynen pääsee Keskustan puheenjohtajaksi, mahdollisuus Keskustan eduskuntaryhmän hajoamiseen on todellinen ja tämä johtaisi ennenaikaisiin vaaleihin koska hallitus ei voi jatkaa toimintaansa mikäli kaksi sen kolme puolueen eduskuntaryhmän olisi hajonnut kahtia. 

 

Mikäli Väyrystä ei valita puheenjohtajaksi, Keskustan eduskuntaryhmän hajoaminen ei ole todennäköistä tai se ei ole merkittävää hallituksen toiminnan kannalta.  Joka tapauksessa on selvää että eduskunnan loppujakso  tulee olemaan vaikeaa ja hankalaa Sipilän kannalta.

 

Väyrysen ilmoitus on merkittävä myös sen kannalta että vanhojen poliittisten puolueiden valta ja niiden rakenteet on alkaneet hajoamaan ja tämä näkyy pakan hajoamisen ennenkaikkia poliittisen kentän keskellä ja sen vasemmalla puolella jonnen on nousemassa uusia tekijöitä pienpuolueiden toimesta. On mahdollista että Keskusta ja SDP poliittisina puolueina tulevat katoamaan osan muodostaessa oman puoleen ääripäiden siirtyessä oikealle ja vasemmalle.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Siinä tuli kaikki oleellinen sanottua. Eipä tuohon ole paljon pääkohtia lisättäväksi. Noin se menee.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Sipilän tulee koota itsensä ja erottaa Väyrynen, ennen kuin enempää vahinkoa tapahtuu. Väyrynen on kyllä itse antanut syitä riittävästi.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Uskon, että Keskustassa on sentään sen veran järki-ihmisiä, ettei Väyrynen sa enemmistöä taakseen. Onhan se Väyryseltä polittisen pelurin näyte, kun on ensin ajanut itsenä vuosikymmeniksi valtaa kiertävälle radalleen ja siitä huolimatta voi valita Suomen eduaskunnan ja eroparlamentin väliltä, että kummassa kannattajiaan edustaisi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset