Wallin Olli-Pekka Tulevaisuus omiin käsiin.

F-35 koneelle uusi takaisku Britanniasta

 

Mikäli Britannian puolustusvoimien suunnitelmat toteutuvat, Britannia luopuu uusien F-35 koneiden hankinnassa huolimatta olemassa olevista sopimuksista. Tilalle on suunniteltu uutisten mukaan eurofighter konetta mitä on harkittu Suomeenkin.

 

Tämä on uusin vastaisku Lockheed Martin yhtiön F-35 hankkeelle ja samalla on pudottamassa tämän mallin pois olemassa olevista vaihtoehdoista nykyisten Hornet koneiden korjaaviksi. Tämä voi myös aiheuttaa ongelmai myös puolustusvoimien HX hankkeelle joka on Suomen kokoisellle valtiolle tarpeettoman kallis hanke suhteessa saavutettavaan hyötyyn nähden.

 

Toivottavasti ei ole myöhäistä miettä myös mustaa hevosta Hornettien korvaajaksi.  

 

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/249103-britannia-ei-ehka-ostakaan-havi...

 

https://www.military.com/defensetech/2018/04/27/lawmakers-again-attempt-...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Aulis Saarijärvi

Lopuksi vanhan Hornet- kaupan päättikin kolmikko Lissu Rehn, joka ei ymmärtänyt tekniikasta mitään. Iiro Viinanen, jolle oli pinttymä Hornet ja Esko Aho, joka petasi pakopaikan Amerikkaan perheelleen, jos tulee kuuma täällä kotona kaikesta tekemisistään.
No, Aho pakeni sinne perheineen. Silloin parjattu Mig 29 on nyt 25 vuotta myöhemmin todettu erääksi kestävimmistä F/A koneista ja torjuntakyvyiltään Hornettia paremmaksi. Mirage 2000 on asejärjestelmältään vieläkin erinomainen maailmassa. Hornettien salattuun hintaan pitää laittaa 300 % monista lisäbujeteista ekstraa meille maksettavaksi muutostöihin. Niihin uusittiin tulenjohtolaitteisto, mittaristouusintaan, toimimattomien heittoistuinten uusimiseen ja lopulta aseripustuksien täydellinen uusiminen. Se on kallista leikkiä 60 koneeseen kyhätä köyhän maan miljardeja!
Hornettien suurin lobbari oli Max Jakobson, yhdessä Erkon lehdistön kanssa. Sama USA-lobbaus ja valhe on voimissaan. On Kiinan, Japanin ja Venäjän koneiden omituisesta sopimattomuudesta taas päällä. Kuka sen sopimattomuuden nyt on todennut, on salaisuus, vai totesiko sen vain ilmavoimien komentaja ja pääministeri presidentille? Trump kai tahallaan paljasti kieroillen (puhuen superhorneteista) että Suomi on jo sidottu F35 kauppoihin.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Toivottavasti ei ole myöhäistä miettä myös mustaa hevosta Hornettien korvaajaksi."

Ja tämä musta hevonen olisi Mig-35?

https://en.wikipedia.org/wiki/Mikoyan_MiG-35

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Olisi tosin kai aika hupsua ostaa koneet ainoalta potentiaaliselta maahan hyökkääjältä ....

Ilman Venäjän uhkaa Suomen armeijanhan voisi pitkälti lakkauttaa (hieman vain kärjistetysti sanottuna). Ellei sitten usko saamelaisten kapinaan tahi hurrien röyhkeään ja brutaaliin invaasioon, joihin mahdollisuuksiin uljas armeijamme epäilemättä varautuu.

Aulis Saarijärvi Vastaus kommenttiin #6

Missä sinä olit syksyllä 2015, kun ne hurrit laittoivat meille viikossa 38 000 sotaan tottunutta, nuorta miestä? Se on viisi divisioonaa heti kaikkialla maan sisällä. Presidentti, sisäministeri ja puolustusministeri halvaantuivat. Orpo tosin lähti perheineen pakoon maapallon toiselle puolen sisäministerinä. Puolustusministeri käski upseerikokelaitamme kantamaan nöyrinä tunkeutujien nyyttejä ja kääröjä kylpylöihin. Odota, kun nämä 38 000 ja ne ylipoliisin sanomat 5 000 piilossa olijaa joku CIA:n kautta aseistaa uudeksi ISI:ksi Helsinkiin, Tampereelle ja Turkuun.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #8

"Missä sinä olit syksyllä 2015, kun ne hurrit laittoivat meille viikossa 38 000 sotaan tottunutta, nuorta miestä?"

Olin pääosin Kouvolan alueella. Missäs itse ja mihin kyselysi liittynee? Tuo episodi oli typerä Suomen osalta moneltakin kantilta katsottuna, mutta se ei ollut samaa vastaava kuin mihin Suomen armeija harjoittelee pääosin. Ruotsi/Tanska on myös kiristänyt rajavalvontaansa (Suomi ei niinkään, mutta koska tänne tullaan sitä kautta, niin vaikutus näkyy vähentyneenä tulemisena myös tänne). Suomi seuraa valitettavasti aina vähän perässä monissa asioissa.

Mikään mitä kirjoitit ei muuta sitä tosiasiaa että ainut nopeasti maan tuhoava potentiaalinen uhka tulee edelleen idästä, ja sitä varten on hyvä varautua. Muutoin varautumisaste voisi olla paljon vähäisempikin esim. jos olisimme maantieteellisesti Sveitsin kohdalla. Rahaahan siinä säästyisi kivasti, joten olisi oikein hienoa mikäli noin olisi - valitettavasti ei.

Liiallisella maahanmuutolla on tietenkin lukuisia haittoja, ja harvempi sitä nykyään jaksaa onneksi täysin kiistää. Jostain syystä halusit siirtää keskustelun maahanmuuttoon/pakolaisiin/jne.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Eipä tuo vaihtoehto kovinkaan huono liene, Hinta-/laatusuhde+huoltovarmuus. Katsokaanhan juutuubista hävittäjävertailuja ja ne ovat amerikkalaista toimtusta.

Aulis Saarijärvi

tai tämä J20, joka lienee f35 parempi kopio.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Chengdu_J-20

PS Lisään vielä, että Kiina olisi talousalue, johon mahtuisi maatalousylituotantomme ja metsäkoneosaamisemme tuotanto kymmeneksi vuodeksi. Kiina lienee jopa halukas lainoittamaan länteen konekauppansa.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

> ..........myös puolustusvoimien HX hankkeelle joka on Suomen kokoisellle valtiolle tarpeettoman kallis hanke suhteessa saavutettavaan hyötyyn nähden.

ooo

Hyöty on arvaamaton. Puhumme pelkästään mielikuvista. Ensimmäistäkään laskelmaa ei ole, eikä tule. Kyse on siis uskomusmaanpuolustuksesta.

Aulis Saarijärvi

Meillä on YLEssä ja päivälehdistössä paljon näitä ”asiantuntijoita” hävittäjätiedossaan. Naantalissa Kultarannan nurmikolla Niinistö -siis presidentti Sauli Niinistö, 2016 kesällä arvosteli Venäjän lentokoneita amatöörimäisesti. Sitä möläytystä toisin ei jauhettu lehdistössä kansalle.

Missään ei ole kerrottu, mikä raati, tai henkilö pudotti pois venäläiset ja kiinalaiset koneet tarjouskaupastakin. On vain houreista hokemaa ”natosopivuudesta” ja kiitollisuudestamme USA:n lentokoneteollisuudelle. Sille, jolle olemme raakileista Horneteista maksaneet suuret lisämaksut jokaisesta mutterista ja muutosta vaatineista suurista järjestelmistä, heittoistuimiin. Pitääkö meidän hakata itsemme veriselle siksi, että jenkki osaa tehdä kanssamme monin kerroin kalliimpaa kauppaa? Miksi Hornettien ”vastaostot USA:han” ovat mahdottomia selvittää? Sitä ei kyennyt tekemään eduskunnan talousvaliokuntakaan kolmessa vuodessa! Onko niitä tehty lainkaan?

Saab esitteli 2015 kesällä Turun lentokentällä konettaan. Menin sinne kahvitilaisuuteen, kun lompsassani sattui olemaan presskortti. Everstitasoinen upseeri sitten kysymykseen, jossa esitettiin, että jospa USA on painostanut Suomenkin jo ostamaan invaliitoankka F35, kuten pakotti Tanskan ja Norjankin tekemään, mies vastasi suunnilleen:

”Niin tiedämme sen mekanismin, jolla naapurimaamme vetäytyivät koneestamme. Siinä oli mukana pettämistä, pakottamista ja valhetta paljon! Tiedämme, että presidenttiänne painostetaan Valkoisestatalosta ja painostettiin jo aikaisemminkin ankarasti. Me tulemme kuitenkin aikoinaan jättämään koneestamme myyntitarjouksen ja katsomme miten siinä käy. Teemme sitten, Saab ja Ruotsin hallitus siitä päätöksestänne johtopäätöksemme!”

Vieressä nyökytti Ruotsin hallituksen ulkomaankaupan valtiosihteeri ja Saabin apulaispääjohtaja.

Aulis Saarijärvi

Helstamo:
Sinullakin siis on pelko sellaisesta napista, jonka vain venäläinen panee koneeseensa, jota ostajan elektroniikka-asiantuntijat eivät hoksaisi, ottaisi pois tai tekisi kyvyttömäksi. Korkeajännitys- lehdistäkö sinä ammennat nuo fobiaiset tietosi?
Sinusta me siis SAAMME MAKSAA ylihintaa koneista USA:lle, jota jo kymmenen vuotta ennen maahan tulemista tiedetään paskoiksi? Etkö tiedä, että USA myi VÄKISIN romunsa Norjaan ja Tanskaan. Japani kieltäytyi ja oli heti konfliktia. Israel koelensi ja sanoi suunnittelevansa oman. Sinä sitten tappisilmin läähätät F35 kanssa.

Käyttäjän kimmokannala kuva
Kimmo Kannala

Tällaisiin kommentteihin:
"J-20 on myös ihan hyvällä mallilla ja se on käytännössä F-35, koska kiinalaiset saivat kyseisen koneen piirustuksen haltuunsa."

Huomautuksena että J-20 on valtavan suuri lentokone, suurempi kuin F-22.
Se ei siten voi olla "F-35".

kts esim:
https://3.bp.blogspot.com/-DLdM8NhHxvg/V-1f0Hs9hzI...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset