Wallin Olli-Pekka Tulevaisuus omiin käsiin.

May hallitus on kaatumassa

 

Theresa May:n hallitus on kohdannut kaksi kovan luokan eroa. Ensin erosi ero neuvoteluista vastannut Davis ja heti tämän jälkeen on Boris Johnson eronnut ulkoministerin virastaan. Selvää on tämän jälkeen se että kovan Brexit kannattajat ovat siirtyneet kabinettien puolelle vastustamaan May suunnitelmia pehmeän Brexit:stä.

 

Tämä ennakoi sitä että Britannian ero Euroopan unionista tulee olemaan kova ja Theresa May saanee lähteä pääministerin virastaan.  

 

https://edition.cnn.com/2018/07/09/uk/theresa-may-boris-johnson-david-da...

 

Tähän asti eronneet :

 

Boris Johnson, FM

David Davis, brexit minister

Steve Baker. minister

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kohta sinne saadaan työväenpuolue valtaan, uusi äänestys ja brexit on peruttu. :)

No aika näyttää, mihin suuntaan mennään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Täällä itämaassa voi vain ihmetellä miten demokratioissa ministerit ottavat vastuunsa, tässä tapauksessa pelkästään linjaerimielisyyksistä. Suomen impivaarassa ei ministerit eroa vaikka kärähtäisivät suorasta valehtelusta, täydellisestä epäonnistumisesta puhumattakaan. Tulos tai ulos sanoi nykyinen pääministeri neljä vuotta sitten ja käytännössä kaikki meni pipariksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ei Mayn hallitus vielä ole kaatumassa. Kuitenkin kova brexit kaatui jo. Miten sitten käy itse brexitin?

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Kysymys kuuluu minkälainen Brexit on tulossa, kovan linjan Brexit kannattajat on siirtyneet pois hallituksesta vastustamaan tulevaa sopimusta joka on tulossa jossakin vaiheessa parlamentin käsittelyyn joten Mayn tilanne on hankala ja vaikea.

Toisaalla on siis Tory ja kovan Brexit kannattajat. Kaikki riippuu nyt siitä ääenstääkö Tory Mayn hallituksen puolesta vai vastaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei kova brexit vielä kaatunut vaikka tätä nyt yritetään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ja jos kaatuu, sitten kaatuu Mayn hallitus? Mitä sitten?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kovin monet ovat tehneet tässäkin liian hätäisiä johtopäätöksiä. Asia elää edelleen ilman meidän suomalaistenkin höpelöjä päätelmiä.

EU on muutosten kourissa, mutta ytimen ydin ja jähmettynäisyys näyttää silti edelleen olevan suomalaisten toimitusten ytimessä.

Aikanaan sanomalehtiä käytettiin paskapaperina paremman puuttuessa monista ulkohuuseista.

Jopa Saksassa on nyt nousemassa peikko jokerina kehiin Merkelin yksinvaltaa vastaan. Trumpin ja Putinin tapaaminen Helsingissä saattaa hilata tätä vanhaa DDR- mummoa edelleen pois raiteiltaan.

Merkel taisi todeta ääneen 3 vuotta takaperin, että Putin tuntui olevan mielipuoli. Stasin vanhan ajatustenmuokkaajan möläytys tässä on varmasti hyvässä muistissa suurvaltajohtajilla, kuitenkin kaasuputkihankkeiden edeten edelleen vauhdilla Viipurin lähistöltä Saksaan.

Yhdysvaltojen vierailulla viimeksi Saksan Merkeliä ( EU:n johtajaa ) ei huomioitu missään yhdysvaltalaisessa mediassa muutoin kuin muutamin sanoin ja silloinkin hieman happamasti.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Aikamoisessa kurimuksessa Englanti on tällä hetkellä. Pehmeä malli, siis samantyyppinen sopimus mitä Norjalla on, lienee todennäköisin vaihtoehto. Uutta kansanäänestystä tuskin on tulossa, koska se veisi uskottavuuden edelliseltä kansanäänestykseltä ja kyseenalaistaisi demokratian. Olisi kuitenkin EU:n ja Britannian etu, että sopimus syntyisi nopeasti, mikä se sitten ikinä onkaan.

Brittienemmistön kantaa pitää kunnioittaa vaikka henkilökohtaisesti pidän sitä puupääpopulistien riemuvoitttona ja harvinaisen dorkana päätöksenä. Aika sen kuitenkin näyttää.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Entäpä se n. 100 miljardin euron vuotuinen kaupan ylijäämä Britanniasta EU:n suuntaan ?

Jos tuo nyt poistuisi, monet EU:ssa hakevat työttöminä uutta duunia v. 2020.

Osaisitko Wilenius arvioida kuinka moni ?

Olisiko 3 miljoonaa liian paljon vai liian vähän, ja tämän lisäksi EU:n toiseksi suurimman nettomaksajan yli 10 miljardin euron katoaminen EU: n dudjetista.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Tuossako on koko kuva tilanteesta? Loppuisiko vienti Britanniaan kuin seinään eikä pääsylippu EU markkinoillekin olisi ilmainen. Ei ole mielekästä yrittää poimia rusinoita sieltä täältä kun kokonaisvaikutukset ovat todennäköisesti molempien kannalta negatiivisia.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Tällä menolla voi kaatua jokin muu ennen brittihallitusta. EU natisee todella liitoksissaan.Britit kyllä tulevat pärjäämään entisen imperiumin verkostolla.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Brittien on vaikea hyväsyä sitä tosiasiaa, että viimeiset satavuotta, tuo maailman meriä 1800-luvulla hallinnut suurvalta on menettänyt ja menettää kokoajan asemiaan "mahtivaltiona" edes menestys jalkapallossa ei nyt brittejä aut ja sen talouskasvu on jo tällähetkellä Euroopan heikoimpia.

Juha Hämäläinen

Brexitin pääsyytä ei pidä unohtaa. Kysy briteiltä niin kuulet sen mitä media haluaa unohtaa ja vesittää.

Pääsyy brexitille oli ja on massavaellus, josta britit saivat lopulta tarpeekseen.

EUn tehtäviin ei kuulu edistää massavaelluksia eikä sen johdolla ole mitään prokuraa tällaiseen. EUn johdon tehtävä ei myöskään ole määritellä paljonko EUn ulkopuolelta otettava ihmisiä mihinkin EU-maahan.

Britit saivat tarpeekseen määräilystä ja EUn rajojen vuotamisesta.

Toni Rintala

May kaatua, mutta may not kaatua. Kaikkea may tapahtua.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset