Wallin Olli-Pekka Tulevaisuus omiin käsiin.

Kesäajasta ja aikavyöhykkeistä

 

Eu on tulossa järkiin ja on lopettamassa ihmisten kiusaamisen ja on lopettamassa kellojen siirtämisen kesäajan ja talviajan välillä. Termi nimeltä talviaika on väärä ja se on normaaliaika joka on Suomessa määriteltynä UTC+2 ajaksi eli ajaksi joka kaksi tuntia edellä UTC+0 aikavyöhykettä.

 

Vaikka me mitä toivoittaisiin meidä Suomessa käytetty aikavyöhyke on itä-euroopan aikavyöhyke. Tämä aikahyöhyke on käytössä monissa maissa ja mukaanlukien Kalingradin alue. Käytännössä tämä tarkoittaa että Venäjällä on käytössä ainakin UTC+2 ja mm. UTC+3 aika jota kutsutaan myös Moskovan ajaksi.

 

https://fi.wikipedia.org/wiki/It%C3%A4-Euroopan_aika

 

Mitä tapahtuu kun Suomi siirtyy vielä ensi vuoden kevättalvella kesäaikaan ? Silloin kelloja siirretään aikaa tuntia eteenpäin eli Suomi siirtyy käyttämään aikavyöhykettä UUTC+3 itäeuroopan kesäikaa eli samaa aikavyöhykettä joka on sama kuin Moskovan aikavyöhyke ...

 

Euroopassa on käytössä aikavyöhykkeet UTC+0  - UTC+2 ja ja kesäaikana UUTC+1 - UUTC+3. Käytännössä tämä on tarkoittanut sitä että UTC+0 aikavyöhykettä ei ole käytössä Europaan kesäaikana vaikka se teknisesti on olemassa !

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

”Eu on tulossa järkiin ja on lopettamassa ihmisten kiusaamisen ’

Ajattelin tuosta aloituksesta, että josko kerrankin, jotain oikeasti, mutta ei. ’Turhan päättäjien’- kerhossa tullaan tähän kellojenkin typerään siirtelyyn hukkaamaan miljoonia rahaa ja resursseja, eikä siltikään ole takuita, että touhusta tulee ikinä valmista.

Uskon vasta sitten, kun ei kellon tuntiviisaria turhaan tarvi veivailla.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Moskovan ajan voi tarkistaa vaikka täältä:

https://www.timeanddate.com/worldclock/russia/moscow

Yllättäen Moskovan aika näyttää samalta mikä Suomessa tällä hetkellä on.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset