Wallin Olli-Pekka Tulevaisuus omiin käsiin.

Merkelin kirvelevä tappio

 

Onko Merkelin lähtölaskenta alkanut ?

Suomalaisessa mediassa yllättävän vähälle huomiolle on jäänyt Merkelin luottomiehen selvä tappio parlamenttiryhmän vetäjän roolista äänestettäessä. Volker Kauder joka on ollut selvä tukija Merkelin politiikalle, hävisi salaisessa lippuäänestyksessä selvästi tuntemattomalle vastaehdokkaalle. Merkel myönsi tappioiden kuuluvan demokratiaan vaikka oli tukenut voimakkaasti Kauderin jatkon puolesta. 

Tämä tarkoittaa tässä vaiheessa parlamenttiryhmän vallan kasvua ja sitä ettei Merkel voi luottaa oman tulevaisuutensa Saksan johdossa olevan turvattu. Merkelin viimeisin kausi liittokanslerina on ollut jatkuvaa taistelua hallituksen kasassa pysymisen puolesta erilaisten skandaalien ja ristiriitojen keskellä ja viimeisin tappio ei helpota Merkelin hallitustaivalta.

Äänestytappio on varmasti pantu merkille myös suomessa mutta asia on kyllä sivuutettu mediahuomion ollessa muualla.

https://www.wsj.com/articles/merkel-ally-loses-vote-as-lawmakers-push-ba...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Onneksi Angelan etunimi ei pääty e kirjaimeen. Siitä tulisi pikkasen vääntämällä niskavilloja pystyyn nostava nimi.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Brinkhaus ei ollut Merkelin vastustajien ehdokas.He eivät tätä laskeneet, siten eivät myöskään tunne riemua.Brinkhaus sitäpaitsi ilmoitti pari tuntia sitten tukevansa Merkelin uudelleenvalintaa.

www.tagesschau.de/inland/brinkhaus-merkel-105.html

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Brinkhaus oli ilmeisesti kompromissi joka tyydytti sekä Merkelin vastustajia ja muita tahoja. Onko Brinkhausin ote vahva parlamenttiryhmän sisällä, tuskin.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

CDU/CSU liittopäiväryhmä (fraktio) koostuu kahdesta eri puolueesta.CSU on se konservatiivisempi.CDU (Merkel) on liberaali keskusta-oikeistopuolue.Kauder oli yhtälailla Seehoferin (CSU) kandidaatti.CSU on enemmän vittuuntunut Seehoferiin kuin CDU Merkeliin.Voi olla,että tässä näpäytettiinkin enemmän Kauderia ja Seehoferia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset