Syyrian ilmapuolustus testaa F-35 kohtalon

 

Syyrian armeija on media lähteiden mukaan saanut käyttöönsä Venäjän armeijalta S-300 sarjan ilmatorjuntakalustoa, siirretty versio on joko PM2  tai PMU-2 versio.Tiettävästi Syyriaan on siirretty myös V4 sarjan rykmentti mutta tämä rykmentti ilmeisesti olisi venäläisten hallinnassa.

 

Tämä lisäksi Syyrian ilmapuolustusta on vahvistettu useilla lähi-ilmatorjuntaa suunnitelluilla ilmatorjunta kalustoilla tukemaan ja suojaamaan varsinaista S-300 ilmapuolusta.

 

Uudistus tuo Syyrian ilmapuolustuksen nykyaikaan ja lähelle sitä mitä venäläiset kykenevät torjumaan. Käytännössä Syyrian ilmatorjunnan uudistaminen ei mahdollista enää Israelin käyttää F-16 sarjan hävittäjiä vaan Israelin armeijan lähteiden mukaan tulevissa hyökkäyksissä käytetään F-35I hävittäjiä. 

 

IL-20 koneen menettämisen myötä Venäjän on pakko saada tuntuvia torjuntavoittoja Syyriaan tuodulla S-300 kalustolla mikäli Venäjä aikoo pitää kiinni uskottavasta Syyrian strategiastaan. Samalla Israelin jatkaa yrityksiään estää tai hidastamaan Iranin vaikutusvallan kasvua Syyriassa. Käytännössä tämä tilanne tarkoittaa sitä että Israel tulee käyttämään F-35 hävittäjiään Syyrian vastaan vaikka tämä tietäisi todennäköisiä tappioita.

 

Tällä tulee olemaan vaikutuksia myös Suomeen silloin kun tehdään päätöksiä seuraavasta hävittäjä mallista.

 

 

 

 

 

 

opwallin
Kansalaispuolue Oulu
Ehdolla kuntavaaleissa

Lähestulkoon koko elämänsä Oulusssa asunut, kahden lapsen isä, reservin kersantti.
Kannatan kansallisen demokratian ja kansanvallan lisäämistä Eu:n lainsäädännön ylitse. Nykymuotoisesta Eu:sta tulee luopua ja sen tilalle tulisi rakentaa ETA:n pohjalta kauppayhteisö jossa olisi muodolliset mutta toimivat rajatarkastukset ja ETA-kansalaisten ja tavaroiden vapaa liikkuvuus.
Kaikki sananvapautta rajoittavat hankkeet tulee torpata.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu