Wallin Olli-Pekka Tulevaisuus omiin käsiin.

Mayn aika Britannian pääministerinä on ohi

 

Britannian konservatiivit äänestävät tänään käytännössä siitä jatkavat he hallituksessa vai eivät. Mayn viime hetken liike vetää tärkeä Brexit äänestys päätös oli viimeinen pisara joka laukaisi sisäisen luottamusäänestyksen Maytä kohtaan. Mikäli Maya kaikesta säilyttää kaikesta huolimatta tämän paikkansa tämän päiväisestä äänestyksessä, on edessä todennäköisesti työväenpuoleen Corbyn ajama luottamusäänestys alahuoneessa joka viimeistään kaataa Mayn hallituksen vieden Britannian kohtii uusia vaaleja koska DUP ei todennäköisesti ei enää tukisi May:n hallitusta.

Siksi tämän päivän äänestyksessä odotetaan Mayn kannalta huonoa ratkaisua, konservatiivit eivät missään tapauksessa halua uusia vaaleja tähän paikkaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Tiedä tuosta. Joka tapauksessa konservatiivit ovat edelleen pollien mukaan huomattavasti suositumpi vaihtoehto, kuin mitä Labour ja May paljon suositumpi ehdokas pääministeriksi kuin Corby.

Corbylla ei ole kysyntää kymppiin.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

En usko että kukaan konservatiiveista haluaa lähteä tässä vaiheessa uusin vaaleihin vaan sitten vasta kun pöly on laskeutunut. Kohta se tiedetään miten May:n pääministerin pestille käy. Jos potkut tulee niin se kuka valitaan seuraajaksi antaa viitteitä siitä miten Brexitille käy.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Tänä iltana päätetään paljosta ja näyttäisi siltä, että May saa kuitenkin kunniallisen päätöksen kaudelleen, toryjen illan päätöksestä riippumatta.

Eli May voitti.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

May selvisi luottamusäänystyksestä mutta May:n ote hallituksen kahvasta ei ole pitävä ja luottamusta herättävä myöskään omien joukoissa. Se että 117 oman puolueen kansan edustajaa ei pidä Mayta pääministerinä antaa indikaation siitä että Brexit sopimus ei tule menemään lävitse myöskään tammikuussa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset