Wallin Olli-Pekka Tulevaisuus omiin käsiin.

Syyrian sodan uudet käänteet

 

Usan presidentin päätös vetää joukkonsa pois Syyriasta aiheuttaa sen että Itä-Syyriaan syntyy valtatyhjiö jota Turkki ja Syyria kiirehtivät täyttämään. Odotettavissa on sodankäynnin kiihtyminen Itä-Syyriassa kun Syyrian hallituksen joukot kiirehtivät kohti strategista Manbij:n kaupunkia. Maassa sijaitsevien Ranskan ja vastaavien joukkojen on pakko poistua Syyriasta mm. logististen ongelmien takia.

 

Turkin selityksenä on että se haluaa luoda puskurivyöhykkeen Syyrian vastaiselle rajalle mutta oikeampi selitys linee raadollisempi. Hetkellisen suvantovaiheen jälkeen on odotettavissa Syyrian sodan jälkinäytös jossa Turkki ja Venäjä näyttelevät suurta osaa Syyrian hallituksen sotilaiden, Kurdien ja Turkille myötämielisten joukkojen osana olla uhrattavina pelinappuloita. 

 

Venäjän päätös sijoittaa Syyriaan S-300/S-400 sarjan ilmatorjunta kalustoa myös hillinneen Israelin halua iskeä Syyrian pohjoisosiin. Käsittääkseni Damascusin alue ei ole tämän tason suojauksen ympäröimänä vaikka sielläkin on parannettu varsinkin lähi-ilmatorjunnan olevan Ainakaan vielä mutta Isrealin ilmavoimien hyökkäyksien jatkuessa tähän tulee varmaan muutos jossakin vaiheessa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Usan presidentin päätös vetää joukkonsa pois Syyriasta aiheuttaa sen että Itä-Syyriaan syntyy valtatyhjiö jota Turkki ja Syyria kiirehtivät täyttämään."

Sisällöllisesti hauska virke. Puhutaan siis Syyriasta. Syyriaan syntyy valtatyhjiö, jota Syyrian armeija kiirehtii täyttämään.

Käsittääkseni Syyria (Syyrian armeija) on ainoa, jolla se tyhjiö on juridisessa mielessä oikeus täyttää.

Muut maat ovat, tuntemattoman sotilaan Lahtista siteeraten, rosvoretkellä siellä.

Eritoten Ranska, joka yrittää epätoivoisesti vanhana viivoittimen käyttäjänä säilyttää alueella jonkinlaista siirtomaaherruutta.

Muistan jo Libanonin ajoiltani sen, että ketään muuta eivät paikalliset vihanneet niin paljon kuin ranskalaisia.

Ranskalaiset kulkivatkin kuin jenkit Irakissa, hampaisiin saakka aseistautuneina ja panssariajoneuvoissa, kun suomalaiset ajelivat samalla alueella avojeepeillä.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Näinhän se one että Syyrialla on oikeus omaan tunnustettuun maa-alueenssa. Sama juttu on myös Golanin kukkuloiden suhteen. Tosin en pidättele henkeä sen suhteen milloin Syyria lähtee vaatimaan omaa aluettaan takaisin.

Itä-Syyria kuuluu Syyrialle mutta Turkki haluaa laajentaa omaa valtapiiriään Syyrian kustannuksella. Turkki on siellä kuten sanoit, rosvoretkellä.

ps,

Isreal muuten käytti viimeisessä hyökkäyksessä Libanonilaisia siviililentokoneita suojanaan hyökätessään Damaskuksen lähettyvillä oleviin tukikohtiin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset