Wallin Olli-Pekka Tulevaisuus omiin käsiin.

Lehdistönvapauden mallimaa

 

"Suomi on lehdistövapauden mallimaa"

"Suomessa ei ole korruptiota"

"Suomi on maailman onnellisin maa"

 

Näitä iskulauseita suomailainen lehdistö viljelee tällaisia iskulauseita punaisen 70 luvun tyyliin. 

Suomi ei voi olla lehdistönvapauden kannalta näin korkealla sijalla koska suomalainen lehdistö on keskittynyttä. Samalla omaa uutistuotantoa on ajettu harvoihin käsiin. Tämä väistämättä vääristää lehdistömateriaalin laatua ja tasoa.

 

Surullisin esimerkki lehdistönvapauden tilasta on vihervasemmistolaisten kyllästämä Yle jonka uutistarjontaa ei voi sanoa enää millään mittarilla laadukkaaksi ja tasapuoliseksi.  Tarjonta on suurimmaksi osaksi propagandistista.

 

Samalla journalismin naisistuminen aiheuttaa ongelmia tulevaisuudessa. Outoa että journalismin opiskelemaan pääsee toista sukupuolta vaikka Suomea on kehuttu tasa-arvon mallimaaksi. Sukupuolella ei saisi olla merkitystä kun opiskelijoita valitetaan opiskelemaan oppiaineita valtiollisissa oppilaitoksissa ja yliopistoissa.

 

 

https://www.marmai.fi/uutiset/suomi-nousi-lehdistonvapauden-kakkosmaaksi-6763361

https://www.hs.fi/nyt/art-2000002924945.html

 

Maailma on sanojen vanki.


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän kkapela kuva
Kari Kapela

Suomessa ei voi olla vapaata lehdistöä, sillä Suomessa ei ole lehdistöä sen perinteisessä merkityksessä. Sen sijaan Suomessa on ”Julkaisimo”, joka on vapaa ”ylhäältä annettujen” julkaisujensa lisäksi julkaisemaan vain yhteiskunnallisesti merkityksetöntä viihdettä.

Tämä on tiivistetysti ja karrikoidusti oma näkemykseni suomalaisesta ”lehdistöstä” ja perustuu 90 luvulta lähtien tehtyihin havaintoihin. Seurantajaksoon mahtuu todella hämmästyttäviä kuperkeikkoja tämän ”vapaan lehdistön” taholta.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Nuo luonnehdinnathan Suomesta ovat antaneet kansainväliset tutkimuslaitokset, emme me itse. Me suomalaiset olemme sitävastoin tunnetusti sitä mieltä, että Suomi on maailman paskin, läpikorruptoitunut maa, jossa ei ole sananvapautta, ei demokratiaa, ei työtä eikä toimeentuloa ja jossa asuvat maailman onnettomimmat ihmiset. Erimielisyyttä vallitsee korkeintaan siitä, olisivatko asiat Pohjois-Koreassa mahdollisesti vieläkin huonommin.

Näitä pohdimme kun pakkaamme citymaasturiamme kesämökille lähtöä varten ja samalla selaamme kännykästä etelänlomien tarjouksia päivän uutisantiin tutustumisen lomassa ...

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

:D

Eihän tässä olisi mitään ongelmaa ellei nämä matkailun edistämiskeskuksen maksetut tutkimukset loisi väärää kuvaa Suomesta ulkomaalaisten silmissä.

Käyttäjän kkapela kuva
Kari Kapela

#2
Sen perusteella mitä itse näen ja koen, en voi pitää näitä kansainvälisiä tutkimuslaitoksia minkäänlaisina auktoriteetteina. Lähinnä tulee mieleen tutkimustulosten vilpillisyys tarkoitushakuisina, tai sitten tutkimuksen tekoon käytetyt mittarit ovat nähneet parasta ennen-päiväyksensä jo aikapäiviä sitten.

Myönnän, että jokainen mielipidettä muodostaessaan peilaa itseään suhteessa ympäröivään maailmaan. Niin teen tässä minäkin, enkä välttämättä ole niin objektiivinen kuin haluaisin. Siksi esitin tuon ylläolevan omana näkemyksenäni, enkä työkaluna kiistää muilta heidän kokemansa todellisuus ja saada heidät laulamaan samalla nuotilla kanssani.

Sinun todellisuudessasi matkustat citymaasturilla mökille ja suunnittelet matkaa etelän turistikohteisiin. Tätä vasten muodostat oman mielipiteesi.

Minun todellisuudessani suunnittelen liikennekäytöstä poistetun vm.-98 Corollani ruostevaurioiden paikkaamista ja muistelen helmikuista nelipäiväistä Ukrainan matkaani. Oma näkemykseni on näin pakostakin erilainen.

Mutta voisitko harkita syytä näkemystemme hyvinkin suureen kontrastiin myös siltä kantilta, että sinä pidät tavoittelemisen arvoisena valitsemasi esimerkin mukaan etelänmatkojen kulissia. Minä puolestani matkustin Ukrainaan totuuden perässä ... kurkistaakseni mahdollisen kulissin taakse.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

En oikeastaan kirjoittanut itsestäni, vaan ylipäätään keskiluokkaisesta suomalaisesta. Syrjäytyneitä ja huonosti voivia on Suomessakin, mutta vähemmän kuin useimmissa muissa maissa. Suomalaisen peruspäivärahalla toimeentulevan materiaalinen elintaso on korkeampi kuin keskivertokansalaisen useimmissa kehitysmaissa. Sananvapautensa käytön tai poliittisen mielipiteensä vuoksi Suomessa on joku kuollut viimeksi noin sata vuotta sitten, esim. tuolla itänaapurissamme se ollut arkipäivää nuo viimeiset sata vuotta, niin kommunistivallan aikana kuin nykyäänkin. Kyllähän Suomessakin jonkinlaista hyvävelijärjestelmää on, mutta esim. poliisille ja opettajalle on turha mennä tarjoamaan rahaa asiaansa edistääkseen eli arkipäivästä selviää ilman lahjuksia, jotka kuuluvat monessa maassa itsestäänselvästi päivittäiseen elämään.

Mutta tästähän ei ole kyse, vaan suomalaisesta kansanluonteesta, johon kuuluu vaatimattomuus ja itsensä ja saavutustensa vähättely. Suomalainen nolostuu ja jopa vihastuu, kun kuulee itseänsä kehuttavan.

Käyttäjän kkapela kuva
Kari Kapela Vastaus kommenttiin #9

No tuo osuu kyllä kieltämättä kohdalleen ... viimeinen kappale kiusallisen omakohtaisestikin. Lienee jokin pelko kateuden herättämisestä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Lehdistö voi olla vapaa, mutta on aivan eri asia mitä kirjoitetaan ja mitä jätetään kirjoittamatta.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Näistä erilaisten sijalukujen uutisoinnista ja toistelusta syntyy sellainen vaikutelma, että sellaisen harrastajat eivät vieläkään ole kasvaneet ulos koulun pulpetista vaan heille tärkein asia on se, minkä arvosanan opettaja nyt on antanut. He eivät ole oppineet elämää vaan koulua varten. Joskus on sitten niin, että se opettajan antama arvosana kertoo jotakin elämisenkin kannalta merkittävää, toisinaan sitten taas ei.

Kun puhutaan lehdistön vapaudesta, kannattaa huomata, että se on eri asia kuin sananvapaus. Se on paljon kapea-alaisempi käsite, jossa on kyse vain yhden ammattikunnan oikeudesta tuoda esiin omia kantojaan ja näkemyksiään. Ja Suomessa lehdistö ei ole aikoihin esiintynyt minkäänlaisena sananvapauden kannattajana vaan lähinnä omien etujensa ja privilegioidensa puolesta kamppailevana intressiryhmänä.

Käyttäjän TaskinenMika kuva
Taskinen Mika

Todellisuudessa Suomi on köyhä ja suomalaisvihamielinen maa.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Totuus tulee lasten suusta :D

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset