Wallin Olli-Pekka Tulevaisuus omiin käsiin.

Venäjä alkaa myöntämään passeja Luhanskin ja Donbassin alueiden asukaille

 

 

Mikäli tämä päätös vahvistuu todeksi, on tämä todellakin mielenkiintoinen peliliike Venäjältä. Tämä on selvä signaali siitä että Venäjä haluaa noudattaaa hajoita ja hallitse politiikkaa Ukrainan suuntaan. Syrjäytetty presidentti Janukovits aikoo palata Ukrainaan heti kun uusi presidentti on vannonut virkavalansa.

 

Oikeus matkustaa on kaikilla kansailasilla ja tätä oikeutta ei ole ollut kapinnalisalueiden kansalaisilla. Mutta passien myöntämisen jälkeen Venäjä saa lisää kansalaisia ja siten myös muodollisen oikeutuksen siviilien "puolustamiseen" Ukrainan valtion alueella.

 

http://kremlin.ru/acts/news/60358

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Venäjä pistää koomikkopresidentin välittömästi testiin. Se haluaa nähdä miten Zelensky reagoi - vai kykeneekö reagoimaan mitenkään.

Yhtä kaikki, Zelensky tulee lukemattomia kertoja vielä katumaan lähtemistään mukaan presidenttikisaan.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Zelensky voisi pärjätä huumorilla - sehän on hänen leipälajinsa. Kaikki hallitsijat - varsinkin vähemmän demokraattiset - ovat allergisia ja arkoja huumorille.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Zelensky on kyllä muutakin kuin humoristi... voi olla että se joka viimeksi nauraa ei ole Putin. Zelensky on myös juutalaistaustainen joten se legenda jota venäläiset tiedonlevitteet levittävät (että Ukraina olisi natsien käsissä) alkaa olla liian paksua pajunköyttä jopa venäläisille.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #12

Hyvä on, jos koomikko pärjää tässä tehtävässä. Toivotamme menestystä hänelle.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #13

Julkisuudessa on kiinnitetty huomiota Zelenskyn koomikkotaustaan, mutta hän on myös juristin koulutuksen saanut liikemies, joka on tehnyt itsestään miljonäärin esiintymistaidoillaan. Eli ehkäpä hän ei olekaan Putinille niin helppo pala?

Venäjän informaatiovaikuttamiseen perehtyneet asiantuntijat ovat jo pitkään korostaneet, että yksi parhaista tavoista Venäjän propagandan torjumiseen on huumorin käyttö. Valheita ei kannata välttämättä edes yrittää oikoa, vaan ne pitää asettaa omaan arvoonsa älykkäällä huumorilla.

Koomikko-Zelenskyllä onkin ainutlaatuinen mahdollisuus valjastaa huumori taitavalla tavalla politiikkansa osaksi. Jos hän tässä onnistuu, viimeiseksi nauraakin ehkä hän eikä Putin.

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000006081730.html

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #15

Juristi ja koomikko on politiikassa hyvä yhdistelmä. Zelensky pärjää todennäköisesti hyvin Putinin kanssa - niin kauan kuin pysytään puheiden tasolla.

Kuten tutkija Keir Giles toteaa tänään Hesarin haastattelulussa, Venäjän kanssa varminta on kyynisyys. Venäjä pyrkii olemaan imperiumi. Sen kanssa ei pidä olla liian optimistinen. Unkarilainen on varmaankin tämän oppinut - niin kuin suomalainenkin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Siltä varalta että Venäjän talous uhkaa syöksyä vielä enemmän helvettiin, tarvitsee valtion johto vähintään pienehkön sodan. Ei sitä vallassa muuten pysyisikään. Sellainen mukava ja isänmaallinen sota russofobisia vastaan ja suuri osa kansaa hurraa (vaatii tietenkin tiedostusvälineet mukaan, mutta onneksi ne otettiin haltuun jo päälle vuosikymmen sitten).

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tyypillinen esimerkki Venäjän hybridivaikuttamisesta. Matalalla profiililla tehdään suurta ääntä pitämättä merkittäviä manöövereitä kuin verhon takana. Ja kun aika on kypsä, niin todetaan, että ainahan asia on ollut näin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Pienemmässä mittakaavassa se tekee samaa täällä Suomessakin. Al-Taeesta leivottu kohu on Kremlin sylttytehtaalta peräisin.

"Viime viikolla uutisiin nousi pienimuotoinen kohu tuoreen kansanaedustajan Hussein al-Taeen sosiaalisen median kirjoituksista vuosien takaan. Helsingin Sanomien mukaan al-Taeen kirjoituksissa vihjaillaan Israelin ja Yhdysvaltojen kouluttaneen Isis-terroristeja ja Israelin salaisen palvelun ryhtyvän terroritekoihin.

Al-Taee on nyt irtisanoutunut kirjoittamistaan kommenteistaan, pyytänyt niitä anteeksi ja todennut olleensa nuorempana turhautunut ja kiukkuinen. Vuosia sitten sosiaaliseen mediaan kirjoitetuista kommenteista on turha tehdä suurta numeroa, jos kirjoittaja niistä irtisanoutuu. Se, mikä tässä uutisessa vaatisi suurempaa huomiota, on sen taustalla oleva Venäjän informaatiovaikuttaminen. Facebook-ryhmä, josta osa uutisiin nousseista kommenteista on peräisin, on ryhmän kuvauksen mukaan tarkoitettu Venäjä-mielisen Janus Putkosen perustaman Verkkomedia.org:n juttujen levittämiseen. Putkosen yhteydet Venäjään ovat tulleet julkisuuteen hänen työskennellessään Donetskin hallinnolle."

https://www.libera.fi/blogi/venalainen-informaatio...

Ilkka Huotari

Jos (ja kun) al-Taee oli ryhmän jäsen ja kirjoitti sinne arveluttavia näkemyksiään, niin miten saat nyt irroitettua al-Taeen tästä väitetystä Venäjän hybridivaikuttamisen piiristä, mutta pidettyä edelleen tämän ryhmän sellaisena?

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Eli jos ollaan huolissaan kansanedustajan sanoisinko värikkäistä kirjotuksista niin se on Moskovan Kremlin syytä ja se on sieltä lähtöisin ?

Haluaisin kyllä lukea perustelut tähän argumentaatio virheeltä kuulostavaan väitteeseen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #7

Ei se ole argumentaatiovirhe, vaan älyllistä rehellisyyttä. Kuten hyvin tiedetään, on eräänkin puolueen puheenjohtaja kirjoitellut sanoisinko värikkäitä kirjotuksia mutta ei ole niistä irtisanoutunut. Hänen suoltamansa hölynpölyn lähde eivät tosin olleet venäläiset trollitehtaat vaan Gates of Vienna.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Enemmän huolettaa kyllä onko al-Taee itse Kremlin trolleja. Toisinpäin tuota onkin vaikea vääntää, mutta nähtävästi yritystä edes on.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #10

No tuo kyllä tuntuu jo hiukan haetulta, mutta kaikkea sitä voi näköjään yrittää... pääasia että saa muslimia mustamaalattua. Onhan siitä eräskin aivopierujen mestari oikein elämäntehtävän itsellensä ottanut ja ennakkoluuloisten aasien äänillä Brysseliin ratsastanut.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Tämä episodi todistaa miten viisaasti baltian maat tekivät liittyessään Natoon. Kaikkien näiden maiden rajoilla on venäjänkielinen väestö ja sama episodi olisi täysin odotettavissa kuin Ukrainan kanssa. Kapinaliike, vihreät miehet ja passien jakaminen.

Sitä en tiedä ammuttaisiinko baltiassakin pari matkustajakonetta vahingossa alas.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ukrainan vastavalittu presidentti Volodomir Zelensky on kommentoinut Putinin päätöstä kovin sanoin.

”Venäjä on aggressiivinen valtio, joka käy sotaa Ukrainaa vastaan. Tämä ei tuo meitä lähemmäs lopullista tavoitetta aselepoa”, hän sanoi omassa lausunnossaan BBC:n mukaan.

Zelensky on vedonnut myös kansainväliseen yhteisöön, jotta se painostaisi Venäjää uusilla pakotteilla.

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/ulkomaat/%E2%80%...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset