Wallin Olli-Pekka Tulevaisuus omiin käsiin.

Media on taasen kansallismielisten kimpussa.

 

Kalevan informaatiovaikuttaminen vauhdissa. Ja kaikkeen mitä pahaa ja ikävää eurostoliiton ystävien mielestä tapahtuu euroopassa niin syyllinen on tietenkin Venäjä ja Putin.

Tässä uutisessa nähdään se tosiasia se miten vahvaa ja järjestelmällistä Nato ja Eurostoliiton ystävien media vaikuttaminen Suomessa on. Demokratian kannalta on ongelmallista se että lehdet käyttävät omaa media vaikuttamistaan äänestäjien pelotteluun ja harhauttamiseen eikä puoleettomaan tiedonvälittämiseen.

 

Ai niin äänestämällä minut Euroopan Unionin parlamentin jäseneksi voit vaikuttaa siihen että eurooppaa kehitetään itsenäisten kansallisvaltioiden pohjalta eikä Suur-Saksan unelmien pohjalta.

 

https://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/populistit-lyovat-kapuloita-euroopan-unionin-paatoksenteon-rattaisiin-ja-taustalla-haaraa-venaja/819626/

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Ns. kansallismielisyyden ja venäjämielisyyden välille voi nykyään vetää yhtäläisyysmerkin.

Vielä ennen sotia ja aivan viime vuosikymmenille asti asia oli toisin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ei aina todellakaan voi. Ymmärrän kyllä halun brändätä tuollaista sanamagiaa - joku voi jopa uskoakin tarpeeksi suurella toistolla ( tulee Goebbelsin propaganda mieleen, jonka eri muunnelmiakaan en voi kannattaa ). En ole myöskään blogistin puolueen kannalla, ja kieltämättä se on vähän tai paljonkin naiivi Venäjän suhteen. Silti vähän voi inhokkejakin puolustaa.

Se mikä huolettaa osin on että käsitteet tuntuvat (tarkoituksenmukaisestikin..) hämärtyvän liian pahasti. Taistelu somessa muuttaa mm. vanhoja käsitteitä täysin erilaisiksi. Toki tuohon voi mukautua monin eri keinoin, mutta meneehän tämä vähän älyttömäksi. Jatkakaa hulluutta, mutta tuskin tiedätte itsekään mihin se johtaa....

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Uskottavuudelle, ja luotettavuudelle on kuitenkin aina paikkansa. Suhde tähän on erilainen, pinnallisella tasolla, eri aikoina.

Tuo ei ole ongelma. Parempi elää sitä aikaa, mikä parhaillaan menossa. Ikiaikaisia juttuja täytyy soveltaa nyt, ja tosiaan nähdä sovelluskohdat.

Kun paljon saatu aikaan sotkua, niin juurien ulottaminen nykyisyyteen on vaikeampaa. Toisaalta sitä tärkeämpää.

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

#2. Ei kukaan voi ajatella ja puhua toisen suulla.

Minä näen valtion tärkeämmäksi vaikuttajaksi kuin EU:n pelkästään siitä syystä, että Etelä-Euroopan ihmiset ovat kulttuuriltaan erilaisia ja vaativat erilaiset säännöt kuin täällä pohjoisessa periferiassa: maatalous, geopolitiikka, talous yleensä, työllisyys jne.

On tyhmyyttä uskotella, että olisi yksi europpalainen rotu, mistä syntyisi euro-ihminen ilman kansallisuustunnetta. Ei kannata sellaista unta nähdä.

Vapaus on sitä, että annetaan kansalaisille ja valtioille mahdollisuus kehittyä, organisoitua. Taantuva Eurooppa ei siihen pysty.

Totuuden jälkeinen aika on siihen liittyvä Ylen dokumentti, jonka loppu ainakin on hyvä kiteytys, vaikka tässäkin on puolueellista propagandaa: https://areena.yle.fi/1-4225235

Ilmainen media on peikko kansalaiselle, koska se, joka maksaa sen lähetyksen, saa itselleen vallan puhua mitä lystää.
Uusi Suomi on tässä suhteessa positiivinen tapaus.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Esitettiin kansallismielisempien venäjäkytkennäksi mikä tahansa, niin median yleiskuva on puolueellinen, tai siis puolueeton, joka on puolueellinen, jolloin nimike häivytetty, häiritsevänä.

Sidonnaisuuksien esiintuominen yleeensäkin on karsittavien listalla. Kai se näkyy muussakin, ellei ole kyseessä taho, jota kohtaan odotetaan selkeää syynäysmahdollisuutta.

Sen kyllä muistan, että aikoinan Kapitalismi johtomaassa selkeä argumentti oli päinvastaisen linjan erilaisuus, ja sen korostaminen. Kommunismi on toisaalta edelleenkin kortin asemassa, keskinäis-skaboissa.

Tämä osa maailmankuviota voi olla ihan yleistä, syyllisenhakujahtia. Kun on osoittaa joku selkeä, kiistaton ongelmakohta, niin muu peseytyy puhtaaksi.

Ilmiö toistuu monella tasolla, ja isommat kulut, ja niihin liittyvät voimat, saavat osaa siitä pohjasta, joissa tällainen mekaniikka ilmenee.

Historia itsessään on merkittävältä osin tätä. Jos Suomessa oli sisällissota, niin mitä on sitten maailmaa koskevampi sota, samassa mielessä? Helppo arvella, että kohdattavaksi vaikeampi keissi.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Vanhana evakkoukkona ajattelen että meidän on hyvä olla EU:n uskollinen jäsen kun ovat meidät joukkoonsa hyväksyneet. Siellä on meille jotakin turvaa.

Idän suuntaan olisi hyvä saada ystävälliset ja asialliset suhteet. Venäjän pitäisi hillitä laajentumishaluaan ja pyrkiä ystävyyteen. Ystävyyden alkuna Venäjä voisi palauttaa ryöstämänsä Karjalan. Nyt joskus näen painajaisia että joudun kolmannen kerran evakkoon.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Kukaan ei ole kiistänyt tätä. Historiasta voimme kyllä lukea erinäisten sopimuksien ja suunnitelmien pohjalta sitä että tuella on hinta ja ehtonsa. Näissä sopimuksissa ja suunnitelmissa me olemme vain hyödyke jota kaupataan ja käytetään tarpeen mukaan isojen valtioiden toimesta

Älä huoli, et sinä kovin pitkälle pötki jos tarve tulee. Kuten muutkaan.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Evakko-tarinat ovat tosia. Tulevia mahdollisia tapahtumia ajatellen, noiden yksipiippuinen korostaminen vaikuttaa omahyväiseltä.

Maailmassa joutuu elämään sen kanssa, mitä on saatu aikaan. Se tarkoittaa vastuunottamista. Seuraukset on hyväksyttävä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset