Wallin Olli-Pekka Tulevaisuus omiin käsiin.

Brexit puolue johtaa selvästi Britanniassa

 

https://yle.fi/uutiset/3-10779477?

 

https://www.theguardian.com/world/2019/may/11/brexit-party-may-get-more-eu-election-votes-than-tories-and-labour-combined-poll

 

Ylen uutisen mukaan Brexit puolue johtaa mielipidekyselyitä paria viikkoa varsinaista äänestyspäivää. Mikäli nämä kannatusluvut muutetaan 34  vs varsinaisesta Remain-puoluetta vastaan eli liberaaleita demokraatteja vastaan eli 12 paikkaa tulevassa parlamentissa niin Brexit:n kannatus on noin kolme kertaa suurempaa kuin Remain-vaihtoehtoa kannattavalla blokilla..

 

Britanniassa tulevia Eu parlamentin vaaleja voidaan pitää pienimuotoisena kansanäänestyksenä siitä haluavatko Britannia lähteä Eu:sta vai ei. Mikäli äänestys päättyy selkeään Brexit-puolueen voittoon, voidaan tätä pitää selkeänä viestinä Mayn hallitukselle ja Britannia parlamentille lähteä Eu:sta välittömästi ennen kuin nyt valittavat MEP:t aloittavat edes istuntokautensa Brysslissä.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

no perskules….

ne saattaa sittenkin lähteä vaikka junkkeri on vähän erimieltä ollut ja tuski

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuollaista tulkintaa tuskin tehdään meni tulos sitten niin tai näin, kun varsinaisissa mielipidetiedusteluissa Brexitistä selvä enemmistö on jo pitkään sitä vastustanut.

EU-vaalit eivät ole Brexit-vaalit, mutta ne voivat aktivoittaa muutoinkin aktiivisempia tahoja osallistumaan keskivertokansalaista laajemmin.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

MIkä on selkeämpää mielipiteen ilmaisua kuin äänestäminen ? Ai niin. tietenkin se että äänestetään väärin ...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Näissä vaaleissa ei äänestetä Brexitistä eikä sitä vastaan. Olet ilmeisesti ymmärtänyt väärin. Näissä vaaleissa äänestetään edustajat EU:n parlamenttiin.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin Vastaus kommenttiin #4

Toki niin on tiukasti katsoen. Mutta jokaisella äänestyksellä on omat vaikutuksensa päivänpolitiikkaan ja jos Brexit puolue voittaa vaalit selkeällä äänimäärällä niin May:n ja Corbyn oma poliittinen liikkumavara vähenee.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Uskotko jos sanon, te ette ole olleet, te ette ole ja te ette tule olemaan.

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen

Eivät nähtävästi vieläkään ymmärrä omaa parastaan.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kummasti se maailma vaan näyttää hyvin erilaiselta, mitä puhuvat päät meille kertovat sen olevan. Jaxuhalii kaikille ;)

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Viimeisen kyselyn tulokset ovat nähtävillä mm. osoitteessa https://en.wikipedia.org/wiki/2019_European_Parlia... . Kai pitää laskea yhteen UKIP + Brexit, eli brexitiä tukee ainakin 38% haastatelluista. Toisella puolella tulkintani mukaan Lib Dem + Green + SNP + Plaid Cymru + Change UK, eli 28%. Pohjois-Irlannin unionistit kuuluisivat kai myös brexitiä kannattavan ryhmän. Konservatiivitkin periaatteessa kannattavat eroa, mutta ei heistä oikein tiedä. Labour on vielä suurempi arvoitus.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset