Wallin Olli-Pekka Tulevaisuus omiin käsiin.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ilmastonmuutokset luonnollisia

Kuka maksaa median promootiokampanjan tuulivoimaloiden puolesta

Ei päivää ilman pääkirjoitusta tai mielipidettä, joissa tuulivoimaa ei ylistettäisi. Jokaiselle on käynyt selville, että missä maissa Euroopassa on kallein sähkö, tuplaten muihin maihin verrattuna, no tietenkin Tanskassa ja Saksassa. Kummassakin maassa on tuulivoimalla tuotettu sähkö nostanut sähkön kuluttajahintaa kaksinkertaiseksi.

Ilmastohullutus

Suomen vaikutus asiaan on yhtä suuri kuin hyttysen jätös Itämeressä. 0,8 promillen kansa ei pysty tekemään yhtään mitään suuntaan eikä toiseen; vaikka kaikki lakkaisi olemasta tai kaikki söisi joka päivä naudanlihaa.

Millään toimenpiteellä ei ilmastonmuutoksen lämpötilannousua saada hillittyä, mikäli väestönkasvu jatkaa nousuaan. Jos vuoden 2030 ennuste, yli 8 miljardia ihmistä, toteutuu niin peli on menetetty vaikka miten yrittäisi säädellä lakeja autoilun, lihantuotannon tai minkä suhteen tahansa.

Poliitikkojen tulee itsekin ymmärtää totuus

Eilen A-studiossa Sitran edustajana Oras Tynkkynen antoi epäilyttävästi ymmärtää, että ilmastonmuutoksen torjuminen fossiilisten polttoaineiden CO2-päästöjä leikkaamalla auttaa myös hurrikaanien torjunnassa. Tänään Ylen jälkipörssin talousasiantuntijan ymmärsin tarkoittavan samansuuntaisia toimenpiteitä kuin Tynkkynenkin.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä